Kocijančić: U Mitrovici se ne gradi zid nego stepenice

Portparol Evropske Unije Maja Kocijančić kaže da u Mitrovici neće biti izgrađen zid, već stepenice koje će prema njenim riječima obezbjediti slobodu kretanja i bezbjednost u saobraćaju.

Kocijančić je novirima izjavila da su se obe strane složile da će uskladiti dizajn za projekat o revitalizaciji mosta u Mitrovici i projekta koji se odnosi na preuređenje ulice Kralja Petra u šetalište. Portparolka je naglasila da je će stepenište, omogućiti punu i nesmetanu slobodu kretanja i rješiti problem bezbjednosti u saobraćaju.

On je potrvdila da će EU pomno pratiti implementaciju ovog sporazuma.

Inače, dobro obavješteni izvori kažu da objekat ne može biti srušen, zato od srpske strane očekuju redizajniranje zida u stepenište i dodaju da očekuju konkretne rezultate jer će se novonastala situacija odraziti na tok pregovora između Srbije i EU.

Naredne nedjelje, Evropska unija bi trebalo da odluči da li da sa Srbijom otvori nova poglavlja u pregovorima. Pozitivni rezultati povodom situacije u Mitrovici, prema našim izvorima, imaće dobar efekat među zemljama članicama koje odlučuju o tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.