Misterija svih misterija: Porodica sa fotografije izgleda sretno, ali iza osmijeha se krije užasna tajna!

Porodica Tromp bila je normalna i radna – Mark Tromp (51) i Džejkoba (53) imaju farmu na kojoj uspješno gaje crvene ribizle i zemljokop u Silvanu, predgrađu Melburna, prijestolnice australijske savezne države Viktorije. U ponedeljak, 29. avgusta, Trompovi su, sa svoje troje odrasle djece – Rijanom (29), Mičelom (25) i Elom (22) – sjeli u srebrni “pežo SUV” najmlađe kćerke i zaputili se ka istoku. Ali nisu samo napustili farmu – pobjegli su. Zašto i od koga, niko ne zna.

Policija je kasnije otkrila da su Trompovi kod kuće ostavili mobilne telefone, pasoše i kreditne kartice. Ponijeli su samo gotovinu, a jedino je Mičel prošvercovao mobilni. Međutim, otac ga je otkrio posle 30 kilometara i natjerao ga da ga baci kroz prozor. Kao da su htjeli da budu sigurni da ih niko neće pratiti.

Mark i Džejkoba, ili makar jedno od njih, vjerovali su da porodicu neko progoni i da želi da ih pobije. Mičel se nije slagao s tim; zato je i ponio mobilni, a kasnije je prvi odustao od bjekstva. Kad je porodica u utorak stigla do Batrusta, grada u Novom Južnom Velsu nekih 800 kilometara zapadno od farme Trompovih, izašao je iz auta i napustio ih.

Ostalih četvoro nastavili su istočno od Batrusta, do pećina Dženolan, popularnog turističkog mjesta. Tu su i Rijana i Ela ostavile roditelje, ukrale auto i dovezle se do benzinske pumpe u gradu Golbernu, gdje su prijavile da su im roditelji nestali.

A tu su se i djevojke razišle: Ela je htela da se vrati kući i nahrani konje. Tu su je policajci dočekali u utorak uvečer, a sutradan se pojavio i Mičel, koji je mijenjao nekoliko vozova da bi se domogao kuće.

Mičel i Ela su bili u relativno dobrom psihičnom stanju, što ne bi moglo da se kaže za njihovu sestru Rijanu. Ona se na onoj pumpi uvukla u jedan kamionet, a vozač ju je otkrio tek posle sat vremena vožnje. Kad joj je prišao, čovjek se šokirao. Nije znala ko je, kako se zove, bila je potpuno izgubljena… Odveo ju je u bolnicu nazad u Golbern, gdje je hospitalizovana. Policija joj je oprostila krađu vozila, ali njenoj sestri nije.

Roditelji su iz nekog razloga okrenuli automobil i krenuli nazad prema Melburnu. Međutim, u srijedu, nekih 600 kilometara od grada Vangarate, Mark i Džejkoba su se razdvojili. Ona je izašla iz auta i krenula na sjever. Pronađena je sutradan čak 350 kilometara sjevernije kako u teškom psihičkom stanju četvoronoške puzi po putu. Prebačena je u bolnicu u Golbernu, gdje je ležala Rijana, a obje su završile na odjeljenju za psihičke bolesnike.

Posljednji član porodicu, otac Mark, ostao je u Vangarati. Zamalo je autom pregazio dvojicu tinejdžera, a onda je pobjegao.

Za to vrijeme, cijela Australija se uzbunila zbog sudbine Trompovih, a Mičel i Ela obratili su se javnosti i ispričali da su njihovi roditelji postali potpuno paranoični.

“Nikada nisam vidio da se neko tako ponaša. Nemam pojma šta se dogodilo. Samo želim da mi pronađete oca. On nije opasan čovek, on je brižan tata kog neizmjerno volim”, rekao je Mičel u emocionalnom obraćanju javnosti.

Posljednji čin ove neobične priče dogodio se u subotu uvečer, šest dana od početka neobičnog putovanja, kad je Mark pronađen kako sjedi pored puta pred aerodromom u Vangarati. Dok su ga policajci odvozili, novinarima je pokazao srednji prst. Kasnije je objavio saopštenje u kom se izvinio.

“Posljednji dani bili su izuzetno teški za moju porodicu. Uskoro ćemo opet biti zajedno i, nadam se, vratićemo se normalnom životu. Želim da se zahvalim policiji i i medicinskim službama koji su pazili na nas. Članovi porodice oporavljaju se od psihičkih problema i uskoro ćemo svi biti dobro”, naveo je Mark, ali nije ispričao šta se zapravo dogodilo.

Policija je potvrdila da porodica nije bila u opasnosti i da im niko nije prijetio. Poručnik Mark Najt, inače prijatelj Trompolvih rekao je da niko u toj porodici nije imao mentalnih problema. Nema ni dokaza da su se drogirali, nisu bili u dugovima niti su imali ikakve veze sa vjerskim fanaticima.

Šta se dogodilo s Trompovima, vjerovatno nikad nećemo saznati. Nikom nije jasno zašto je jedna normalna porodica pobjegla – i od koga, zašto su se razdvojili i izgubili, zašto su sve vrijeme vozili kroz velike gradove kad su bili uvjereni da neko želi da ih ubije… Tek, policija je odustala od svih optužbi za pljačke i krađe automobila i pustila porodicu da probleme riješe sami sa sobom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.