Manchester City se osvetio Barceloni (VIDEO)

161101223832manchester-city-fc-v-fc-barcelona-uefa-champions-leagueU okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka večeras su se na Etihad Stadionu sastali Manchester City i Barcelona (3:1). Pored ove utakmice, u okviru grupe C snage su odmjerili i Monchengladbach i Celtic (1:1).

Barcelona je od prve minute preuzela dominaciju na terenu, a u 21.minuti Neymar je odlično uposlio Messija u šesnaestercu, koji je još bolje pogodio za vodstvo gostiju.

U 28.minuti susreta Neymar opet u glavnoj ulozi. Brazilac je napravio odličnu solo-akciju u kaznenon prostoru Manchester Citya, šutirao u rašlje, ali je golman Građana odbranio ovaj šut.

Upornost domaćih se ipak pred kraj prvog poluvremena isplatila. Ilkay Gundogan, novi fudbaler Manchester Citya, pogodio je za 1:1 na asistenciju Raheema Sterlinga. Akciju je započeo Sergio Aguero.

Samo nekoliko minuta kasnije David Silva je uposlio Fernandinha, ali je ovaj promašio samo nekoliko centimetara pored stative.

Domaći su i na početku drugog poluvremena imali sjajnu priliku, ali je Raheem Sterling bio neprecizan.

U 51. minuti nešto što će se dugo još prepričavati. Kevin De Bruyne je izveo slobodan udarac, i pogodio pod prečku. Golman Barcelone nije mogao ništa učiniti da ovo spriječi.

Barcelona je preko Andre Gomesa mogla izjednačiti već u 65.minuti, ali je njegov šut uzdrmao prečku.

Već u narednoj minuti Kevin De Bruyne imao je najbolju priliku na utakmici. Pucao je sa nekih 16-17 metara, ali je na njegovu žalost pogodio desnu stativu.

Ilkay Gundogan je u 74.minuti postigao svoj drugi gol na utakmici, a sjajno mu je asistirao Sergio Aguero.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika ni za jednu ni za drugu ekipu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.