Udala se Erdoganova kćerka Sumeja


Opštinskom vjenčanju prisustvovali su i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Pakistana Navaz Šerif, kao i mnogobrojni državni zvaničnici, biznismeni i umjetnici. Ceremonija se odvijala pod visokim sigurnosnim mjerama.

Na vjenčanju je prikazan i kraći film koji je počeo fotografijama Sumeje i njenog oca dok je još bila dijete. Pored toga u filmu su prikazani detalji o njenom privatnom životu i interesovanjima.

Na sličan način predstavljen je i film o mladoženji, kao i detalji njegovog života kao studenta i počeci poslovne karijere.

Vjenčanje, na kojem je po pisanju medija oko 6.000 gostiju, održalo se se u Istanbulu, a kum sa mladoženjine strane bio je načelnik generalštaba turske vojske Hulusi Akar.

Pojedine ulice u Istanbulu su zatvorene za saobraćaj, a oko prostora, u kojem će biti održano vjenčanje u predgrađu Kučukčekmendže, na evropskoj strani Istanbula, postavljene su dodatne barijere.

Davutogluov dolazak na vjenčanje mogao bi da odbaci tvrdnje o njegovom sukobu sa turskim predsjednikom koji je prošle nedjelje najavio da će se povući sa mjesta premijera i lidera vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) na kongresu, koji će biti održan kasnije ovog mjeseca. 

Vjeruje se da je Davutoglu, dodaju mediji, natjeran da napusti mjesto predsjednika vlade zbog čestih neslaganja sa Erdoganom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.