Ministar Ferid Agani za Balkan Plus: Volja mještana Župe se mora poštovati, hidrocentrale se neće graditi bez njihove saglasnosti (VIDEO)

Ministar Agani se obratio skupu kojeg je organizovalo predsjedništvo sela u vezi izgradnje hidrocentrala u njihovom seoskom ataru, a mještani su izrazili zabrinutost i za izgradnju hidrocentrala u drugim djelovima Župe.

Ministar Agani nakon govora u selu Mušnikovu i davanja čvrstih garancija da do izgradnje hidrocentrala neće doći bez saglasnosti mještana, u intervjuu za Balkan Plus je ponovio svoj stav i između ostalog rekao da niko nema pravo da uništava prirodnju ljepotu rijeke Bistrice, osim u slučaju da mještani budu za to saglasni.

Agani je pohvalio ažurnost i upornost naših političkih predstavnika i rekao da su oni jako brzo reagovali i bili u stalnom kontaktu sa njim i nadležnima u ministarstvu, te jasno svima dali do znanja da se mora poštovati volja naroda, zakon i institucije Republike Kosova.

On se zahvalio zastupniku Ćerimu Bajramiju što ga je pozvao da posjeti Mušnikovo i da on lićno iskoristi priliku da javno kaže mještanima Župe da mogu biti spokojni.

Za naš portal također govori i zastupnik Ćerim Bajrami koji se zahvalio ministru na posjetu Mušnikovu.

“Zahvaljujem se Ministru Aganiju što je iskoristio priliku da se obratio svim mještanima Župe i da se problemi tretiraju ne samo za selo Mušnikovo već za cijelu regiju Župe. Mi smo dobili obećanja od ministra i on je unazad ovih dvadeset dana dosta odradio na zaustavljanju izdavanja dozvola za gradnju hidrocentrala”, rekao je između ostalog Ćerim Bajrami, zastupnik u Parlamentu Kosova.

Pogledajte intervju sa ministrom Feridom Aganijem i zastupnikom u Parlamentu, Ćerimom Bajramijem.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.