“Kao da su poludjeli, skočili su na dijete, oborili na zemlju i grizli po tijelu”


– Svakog dana, čim dođe iz škole odlazila je pravo do boksova, pustila bi ih u dvorište i igrala se sa njima. Ovaj put, kao da su poludjeli, skočili su na dijete, oborili na zemlju i grizli po tijelu. Svekrva Danka je pritrčala, kantom udarala pse i odvukla im pažnju od Tamare, koja je ostala da leži na travi izgrebana i izujedana svuda po tijelu, licu i vratu. Kada smo na Tamarinom vratu primijetili duboku ranu na vratu prestravili smo se i pomislili da će do Doma zdravlja u Bogatiću iskrvariti – ispričala je novinarima majka djevojčice.

Najduža rana na vratu, gdje su psi duboko zarili zube bila je tri centimetra i zamalo je mogla da bude kobna jer se nalazi samo milimetar od aorte, prenosi Avaz.

Porodica ne može da objasni zašto su psi sa kojima je Tamara dosta vremena provodila pokazali krvoločnost. Osim što se najčešće igrala u dvorištu sa svojim ljubimcima, ona je i brinula o njima, hranila ih i čistila boksove.

Tamara je bila preplašena, ali svjesna, osim što se na trenutak u putu do hitne službe Doma zdravlja u Bogatiću onesvijestila. Sada je dobro i van životne je opasnosti.

Baka Danka koja je branila unuku od razjarenih životinja zadobila je više dubokih rana po rukama i nogama, prenosi Avaz.

Psi su smješteni u prihvatilište Veterinarske stanice u Bogatiću, gde su pod nadzorom veterinara.

Očekuju se rezultati analize krvi pasa koji su u prethodnom periodu uredno bili vakcinisani, kao i krvi i briseva iz rana povrijeđene djevojčice i njene bake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.