Policiija Kosova: Srpska djevojčica bila napadnuta ali nije bilo pokušaja kidnapovanja


Kako je potvrdio, djevojčica je pred tužiocem dala izjavu u kojoj se navodi da je došlo do napada i da je taj slučaj tako i okarakterisan.

“Takva izjava uopšte nije data policiji, niti bi se opis incidenta od strane žrtve mogao okvalifikovati kao pokušaj kidnapovanja,” rekao je Trajković.

On kaže da su u pomenutom napadu učestvovala dva lica i to iz vozila:

“Ona se kretala trotoarom, a dva lica su bila u vozilu od kojih je jedno izašlo kroz prozor i udarilo je rukom.” 

Trajković je kazao da se incident dogodio na magistralnom putu Gračanica-Gnjilana, kod Romske mahale. Prema njegovim riječima, istraga je pokrenuta, a čitav događaj su zabiljžile kamere sa kojih će policija pokušati uzme potreban materijal.

Ovaj napad je treći incident koji je u proteklom periodu zabilježen na teritoriji opštine Gračanica, podsjeća predsjednik opštine, Vladeta Kostić. On je u izjavi za Radio Gračanicu kazao da se građani ne osjećaju bezbjedno, jer „u policiji u Gračanici postoji problem u radu“, ističući da je ovaj organ dužan i plaćen da brine o bezbjednosti građana.

Na ovu izjavu gradonačelnika reagovao je komandir Policije u Gračanici, Bratislav Trajković, rekavši: “A on najbolje radi svoj posao?! Mi kao policija znamo šta radimo i znamo koje su naše obaveze, a ako gradonačelnik misli da može sve da zaustavi, pa neka pokuša da zaustavi,” kazao je Trajković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.