Bivši članovi Samoopredeljenja prešli u PDK


Arben Gecaj, Ajnishahe Halimi i Fatosom Ajliu, čelnici “Frakcije plus” i bivši aktivsti pokreta Samoopredjeljenje, ukazali su podršku politici koju vodi Demokratska partija Kosova i pridružili joj se. 

“Od danas ‘Frakcija plus’ se pridružuje Demokratskoj partiji Kosova, zbog toga što imamo zajedničke koncepte i ideje. Ako posmatramo rad Demokratske partije, možemo konstatovati da je ova partija učetvovala u svim državotvornim procesima, naš zajednički cilj je da zajednički doprinesemo izgradnji jake države koja će se boriti protiv zla,” rekla je Ajnishahe Halimi iz “Frakcije plus”. 

Kadri Veseli, predsjednik PDK, kaže da je “Frakcija plus” pokazala da ima smjelosti i snage da se pridruži Demokratskoj partiji Kosova. 

“Ovo pridruživanje je veoma značano zbog  toga što ćemo moći da zajednički sprovodimo promjene koje će usloviti razvoj našeg društva,” kazao je Veseli. 

Na konferenciji za medije istaknuto je da će ova partija uvijek biti mjesto za intelektualce koji svojim radom i idejama mogu doprinijeti boljitku i razvoju društva u cjelini. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.