Rođaka Rite Ore sa Kosova: Ne daju mi ni da joj priđem!


Ritini roditelji su sa njom i starijom kćerkom Elenom iz tada ratom zahvaćene Jugoslavije otišli u Englesku kada su djevojčice bile još male. Tokom posjeta rodnom gradu, nisu se odvajale od svojih rođaka, sestara Dorotee i Donjete Sahačiju. I dok Rita danas zarađuje milione zahvaljujući svojoj muzičkoj karijeri, uz sestru Elenu kao poslovnog partnera koji je prati na putovanjima oko svijeta, Dorotea i Donjeta još uvijek žive na Kosovu, piše “Dejli Mejl”.

Dorotea sada ima 23 godine i politički je angažovana. Studentkinja je političkih nauka, i fakultet joj je prošle godine dao priliku da otputuje u London u posjetu Oksfordu. To je vidjela kao sjajnu priliku da se ponovo sretne sa sestrom, pa je posjetila snimanje šoua X Factor, u kojem je Rita bila jedan od članova žirija. Ali, obezbjeđenje joj nije dozvolilo ni da joj priđe.

“Uplašila sam se jer nam nisu davali ni da fotografišemo. Pokušala sam da joj priđem, ali su mi zapijretili da će me izbaciti ako me još jednom uhvate”, priča Dorotea.

Ritina porodica je po dolasku u London promjenila prezime iz Sahačiju u Ora, što na albanskom znači vrijeme, radi lakšeg izgovora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.