Da li posljednji telefonski poziv ubijenog bivšeg vojnika UQK-a može pomoći istrazi


Novo od policije je samo obavještenje da policijski istražitelji se velikom predanošću preduzimaji sve operativne i istraživačke mjere, sa fokusom na otkrivanje identiteta i lokacije mogućih osumnjičenih i proširila je krug istrage, ispitivajući određeni broj ljudi u svojstvu svjedoka ili drugih u nastajanju da se osvjetle i razjasne sve okolnosti koje se odnose na slučaj.

Mogući pomaci za istragu

Istrazi može pomoći telefonski poziv Bedrija sa svojom majkom iz Kosovog Polja u jutarnjim satima u četvrtak, u kojem je najavio da će se vratiti da je posjeti, jer je prethodno išao u Glogovcu za posao.

A do sada niko ne zna da li je Bedri otišao u Glogovac da završi taj posao. Čak u Glogovcu kažu da Bedri nije viđen uopšte tog dana. Policija, vjerovatno zbog istrage nije rekla da su pozivi jedini dokazi koji mogu dovesti do ubice, jer kako kažu u Glogovcu pošto je Bedriu rekao majci da će otići prvo u Glogovac a onda da se vrati kod nje, u njegovom telefonu bi trebalo da su pozivi sa ljudima koje je kontaktirao u četvrtak.

S druge strane, porodicu Curii, iz Gornje Korotice kod Glogovca, osim što su izgubili njihovog sina, “pogodili” su ih i riječi koje su kružile da je ubistvo Bedrija ima veze sa Specijalnim Sudom, koji će suditi za zločine koje je izvršio UQK tokom rata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.