EU sazvala dva hitna sastanka Beograda i Prištine


Očekuje se da će tema sastanaka, pored ADR sertifikata o prevozu opasnih materija, biti najava kosovskih zvaničnika da će od svim osobama, koja posjeduju lične karte takozvanih “paralelnih sprskih struktura”, biti zabranjen ulazak na Kosovo, navodi Gazeta Tribuna.

Ubrzo su se oglasili i iz Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije i saopštili da će njihov direktor Marko Đurić sutra predvoditi delegaciju Beograda u okviru nastavka dijaloga sa Prištinom na ekspertskom nivou. 

Kako navode, razgovori će biti održani u sjedištu Evropske službe za spoljne poslove, a među temama će biti pitanje upotrebe ličnih karata koje izdaje Srbija i primjena Sporazuma o zvaničnim posjetama. 

Na graničnom prijelazu Jarinje na sjeveru Kosova saobraćaj se jutros odvija uobičajeno, a putnici koji su prešli iz  Srbije nisu imali nikakvih problema prilikom kontrole ličnih dokumenata. 

Primjenjuje se uobičajena procedura kontrole dokumenata i nema zadržavanja pri ulasku i izlasku sa Kosova. 

Šefica pregovaračkog tima u razgovorima sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je ranije da prijelaze između Kosova i Srbije neće moći da prelaze osobe sa ličnim kartama Srbije. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.