Pravi simbol drugarstva na Kosovu: Zbog bolesnog školskog druga cijeli razred se ošišao (VIDEO)

Učenik VII/1 Milan Jovanović je dao prijedlog da se dječaci ošišaju u znak solidarnosti. Ostali drugovi iz odjeljenja su odmah prihvatili ideju i pitali razrednog starešinu Marka Kukurekovića za mišljenje.

“Prvo nisam znao šta da im kažem jer pojedina djeca su imala dužu kosu, nisam znao kako će da reaguju njihovi roditelji, tako da sam na kraju to prepustio njima da oni sami donesu konačnu odluku”.

Ponosni starješina kaže da su se već sutradan ošišali, ali ne samo djeca iz Stefanovog odeljenja, već i iz drugih razreda.

“Niko njih nije tjerao, niti im obećavao nešto zauzvrat niti su tražili medijsku pažnju, to se desilo spontano. Ja sam bio prijatno iznenađen kada sam čuo za tu ideju. Ovako nešto je nesvakidašnje, dirljiv čin, nesebičan i na neki način oni su pokušali da Stefanu olakšaju budući povratak u školu kako se ne bi razlikovao od ostale djece”, priča razredni Kukureković.

Stefanova reakcija

Razredni nam je rekao da je Stefan je danas došao u školu da se vidi i pozdravi sa drugarima, da je baš dirnut i da mu nedostaje škola. Sada je na liječenju u Beogradu, tako da za njega je sve ovo imalo poseban, pozitivan uticaj.

“Nadamo se da će mu ovo pomoći da se što prije vrati kod nas. On je sada privremeno upisao školu u Beogradu da ne bi gubio godinu, ali čim se bolest povuče nadamo se da, kako je i sam rekao, da će se vratiti kod nas u školu”, kaže Kukureković.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.