Realov čupavi Supermen: Igrač koji je stvoren za velike utakmice

Marcelo Vieira zajedno u tandemu sa Portugalcem Ronaldom je uspio da zaustavi prodore Messija, a također je bio odličan i u napadu. Uostalom vidjeli smo kod prvog gola kako je hladne glave krenuo u prodor, pravovremeno dodavanje za Kroosa koji ubacuje unutra i lopta se uz dosta sreće odbija do Benzeme.

Marcelo je očekivano zadovoljan nakon susreta te najavljuje kako će se Realboriti dokle god postoji i matematička mogućnost za osvajanje naslova. 

“Znali smo da će biti teško, ali bili smo strpljivi i poseban je osjećaj pobijediti kod Barcelone. Uvijek dajemo sve od sebe za naše navijače koji bi ovo morali dobro proslaviti”, rekao je Marcelo pa dodao:

“Morate biti svjesni kada igrate protiv Barcelone da će oni imati posjed lopte, a mi smo znali pričekati naše šanse i onda ih i realizirati. Sada se idemo boriti do kraja pa što bude”, poručio je Brazilac poslije El Clasica. 

Ovo nije prvi put da Marcelo svojim prodorom ili potezom riješi utakmicu. Slično nešto je uradio i protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka 2012. godine, gdje su Kraljevi nakon ludog preokreta slavili sa 3:2.

Uostalom, dovoljan pokazatelj da se radi o idealnom lijevom beku je i taj da je Marcelo uvršten u najbolji tim u 2015. godini koji je FIFA izabrala.

najboljih11

Treba spomenuti i da je Marca nedavno objavila informaciju da Zidane ozbiljno razmišlja o tome da Marcela prebaci u vezni red, a sasvim sigurno da to Brazilcu ne bi bilo strano jer je već nekoliko utakmica, najviše onih u Kupu protiv slabijih ekipa, odigrao upravo u veznom redu.

Marcelo je inače za kraljevski klub nastupio na ukupno 257 utakmica i postigao 19 golova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.