Ronaldo utišao Nou Camp, Real zaledio Barcu


Iako je prije utakmice Barcelona imala 10 bodova prednosti u odnosu na Real i važila za velikog favorita, to se nije ni mnogo primijetilo na terenu. Gledali smo izuzetno dinamičnu utakmicu u kojoj su domaći igrači imali više od igre, dok se Real bazirao na kontranapade.

U prvom poluvremenu treba izdvojiti nestvaran promašaj Luisa Suareza koji je sa svega nekoliko metara uspio promašiti cijelu loptu, ali i dobar šut Rakitića, koji je Navas dobro odbranio. Real se prvenstveno bazirao na kontre, a zaprijetili su u dva navrata preko Ronalda i Benzeme.

U drugom poluvremenu smo gledali sličan nogomet kao u prvom dijelu, osim što smo vidjeli i tri gola.

Barca je povela u 56. minuti kada je nakon kornera najviši bio Pique. Ipak radost aktuelnih prvaka trajala je samo šest minuta kada je nakon asistencije Kroosa lijepo pogodio Benzema.

Šok na Nou Campu desio se u 85. minuti kada je Cristiano Ronaldo ponovo zaledio sve prisutne i donio vodstvo Realu, a kasnije se ispostavilo i pobjedu od 2:1.

Treba naglasiti i poništen gol Balea koji je prema mišljenju sudije napravio prekršaj nad Albom, ali i prečku Ronalda u finišu susreta. Real je susret završio sa 10 igrača, jer je crveni karton zaradio Sergio Ramos zbog žestokog starta nad Arda Turanom.

Real je tako ovom pobjedom prekinuo nevjerovatan niz Barce od 39 utakmica bez poraza.

Barca je i dalje ubjedljivo prva na tabeli sa 76 bodova, šest više od Atletica i sedam od Reala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.