EKSKLUZIVNO: Atifete Jahjaga osniva novu stranku


Novoizabranom predsjedniku Kosova Hashimu Thaçiju, 7. aprila 2011. godine u četvrtak, Jahjaga će predati dužnost šefa države.

Predsjednica Jahjaga tokom mandata od 5 godina, razvila je jako dobre odnose s mnogim zemljama u svijetu, posebno sa Sjedinjenim Američkim državama, tako da će svoje iskustvo u politici nastaviti dalje kroz novu političku opciju.

Pouzdani izvori su rekli RTV “Dukagjini” da će nakon završetka mandata, Jahjaga napraviti kratku pauzu , ali će se vratiti na političku scenu sa idejom da stvori novi politički pokret.

“Jahjaga ne planira da prestane da se bavi politikom, ili da se povuče sa političke scene. Ona će tokom narednih nedjelja i mjeseci razgovarati sa različitim ličnostima oko ideje za stvaranje novog političkog subjekta, koji bi bio alternativa za građane na predstojećim izborima”, precizirao je taj izvor.

Prema istom izvoru, Jahjaga će ideju saopštiti i javno i konsultovati se sa civilnim društvom, stručnjacima iz različitih oblasti, ali i sa nekima koji su već u politici a izrazili su neslaganje sa trenutnom situacijom u zemlji.

U jednom od posljednjih izjava, Jahjaga je rekla da će uskoro objaviti planove za svoju budućnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.