Konkurs za učešće u programu “LinKS – Linking Kosovo and Serbia”

Inicijativa mladih za ljudska prava ima otvoren poziv za mlade koji žele da se uključe u program “LinKS – Linking Kosovo and Serbia”, koji će biti realizovan u periodu od 3. i 16. novembra. Program ima za cilj da doprinese stvaranju veza između mladih iz Srbije i sa Kosova i njihovom uključivanju u diskusiju o problemima koji opterećuju dva društva. Rok za prijavu je 17. oktobar.

Program je namjenjen svim aktivnim mladim pojedincima i pojedinkama (aktivistima, članovima omladina političkih partija, studentima, mladima angažovanim u nevladinom sektoru, zaposlenima u državnom sektoru, novinarima, umjetnicima i kulturnim radnicima) koji su zainteresovani da se uključe u razgovor o odnosima između Srbije i Kosova.

Tokom programa 30 učesnika – po 15 iz Srbije i sa Kosova, zajedno će mapirati probleme u odnosima Beograda i Prištine i kritički se osvrnuti na pregovore koji se vode u Briselu. Mladi će, u formi deklaracije, predstaviti i preporuke za unaprijeđenje odnosa između dva društva.

Realizacija podrazumeva tri faze: studijsku posetu Kosovu (od 3. do 5. novembra), studijsku posetu Srbiji (od 14. do 15. novembra) i završnu konferenciju u Beogradu (16. i 17. novembra).

Zvaničan jezik programa je engleski. Organizator snosi troškove puta, smještaja i obroka tokom čitavog trajanja programa, kaže se u pozivu.

Svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave popunjavanjme prijavnog formulara koji se može pronaći ovdje.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla [email protected].

Program “LinKS – Linking Kosovo and Serbia” se sprovodi uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u Beogradu.

Inicijativa mladih za ljudska prava radi na programima razmjene između Kosova i Srbije od 2003. godine. U skladu sa uvjerenjem da odnose u regionu treba graditi na povjerenju i uzajamnom razumijevanju, Inicijativa radi na stvaranju platforme putem koje će se mladi upoznati i razgovarati o važnim društveno-političkim problemima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.