Turska zajednica u Prizrenu pokazala veliku humanost! (FOTO)


Sinoć je u prelijepom ambijentu Doma kulture “Xhemail Berisha” u Prizrenu održan veliki folk-koncert čiji je prihod od prodatih ulaznica išao u humanitarni fond za pomoć oboljeloj našoj sugrađanki Manojli Kabashi.

Pred velikim brojem naših sugrađana, pretežno iz turske nacionalne zajednice, humanitarni koncert su održala nekoliko turskih kulturno-umjetnikih društava iz Prizrena poput KUD” Dogru Yol”, KUD “Mesk” kao i KUD “Filizler” uz pomoć članova turskog amaterskog pozorišta iz našeg grada, a sve u organizaciji nekoliko turskih nevladinih organizacija. 

Prisutni su uživali u ritmu folk i narodne muzike, tj. turskih i albanskih narodnih kola, kao i u zabavnoj muzici u izvođenju par mladih entuzijasta na gitari koji su pjevali pjesme na turskom i engleskom jeziku te se nasmijali članovima amaterskog Turskog pozorišta iz našeg grada koji su svojim humorom i skečevima doveli publiku do suza.  

Ipak, najveći i zasluženi aplauz dobile su članice KUD “Dogru yol” koji su zajednički izveli igru “turski čoček” sa čašama na glavi, što je, u neku ruku i najteža tačka u izvođenju narodnih igara.

Ulaznice su koštale 2.eura te je sav prihod od koncerta, kako smo istakli, išao u humanitarne svrhe za pomoć našoj oboljeloj sugrađanki Manojli Kabashi, koja boluje od akutne leukemije te joj je za liječenje u republici Turskoj potrebno oko 100.000 eura. 

Samim tim, sa željom da se pomogne pomenutoj pridružile su se mnoge prizrenske nevladine organizacije (NVO), privatni preduzetnici, tj biznismeni, razna Udruženja kao i mnogi pojedinci. Takođe će se, tim povodom, večeras u hotelu “Theranda” održati veliki humanitarni koncert na kojem će gostovati poznata imena albanske zabavne i narodne muzike poznatih estradnih umjetnika iz Albanije i sa Kosova. 

Vjeruje se da će koncertu prisustvovati veliki broj naših sugrađana kao i onih zaljubljenika iz drugih gradova Kosova jer sav prihod ide u humanitarne svrhe te su, samim tim, naši sugrađani pokazali da imaju veliko i humano srce jer u vrijeme kojem živimo svakome od nas, nažalost, bolest može zakucati na vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.