Dr Numan Balić: Koalicija SDA-BSDAK posjetila najviše zvaničnike SDA u Sarajevu


Balić i Kandić su u centrali SDA razgovarali sa seketarom Zukićem o svim pitanjima od obostranog značaja. Tom prilikom je g. Zukić izrazio snažnu podršku svim opravdanim zahtjevima bošnjačke nacionalne zajednice na Kosovu. 

Predsjednik SDA Kosova je zajedno sa predsjednikom BSDAK, upoznao g. Zukića o svim aktualnim događajima na Kosovu i akcijama Koalicije koje se planiraju poduzeti u narednom periodu, posebno u smislu okupljanja i ujedinjenja bošnjačkih političkih stranaka i zajedničkih zalaganja za sva naša prava, naročito dobijanja opština Vitomirica, Rečane i Gora. 

Genaralni sekretar SDA Zukić je nagovijestio organizovanje sastanka na najvišem vrhu u Sarajevu na kojem bi predstavnici Koalicije SDA-BSDAK razgovarali o mogućnosti priznavanja kosovskih dokumenata od strane vlasti u Bosni i Hercegovini.

Istoga dana su predstavnici Koalicije, u prostorijama predsjednika opštine razgovarali sa gradonačelnikom Ilidže g. Senaidom Memićem, inače jednim od osnivača SDA i dugogodišnjim sradnikom SDA Kosova, počev od njenog osnivanja. 

Memić je goste s Kosova upoznao sa značajnim uspjesima koje je opština Ilidža ostvarila u proteklom mandatu, koji bi mogli poslužiti kao uzor mnogim opštinama na Kosovu a posebno budućim bošnjačkim opštinama, za koje je g. Memić, kao i za sva ostala neostvarena prava Bošnjaka izrazio podršku i spremnost u preduzimanju zajedničkih i konkretnih akcija kojima bi se poboljšao život Bošnjaka na Kosovu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.