Mladi Bošnjak, ponos nacije: Muhamed Zulji proglašen za najboljeg tenisera Kosova


Naš Muhamed Zulji je na ceremoniji dodjele nagrada za najbolje tenisere Kosova u protekloj godini koja je bila održana u Prištini u subotu 23. januara, 2016. godine, dobio nagradu za najboljeg tenisera Kosova u kategoriji do 14. godina. Nagradu mladom Zuljiju uručio je direktor za sport u ministarstvu kulture, omladine i sporta Kosova, Ibër Alaj. 

Muhamed Zulji svojim raskošnim talentom i upornošću nastavio je da niže uspjehe i u 2015. godini a njegovi rezultati jasno govore da će jednog dana stasati i u pravu profesionalnu tenisku zvijezdu i biti u samom vrhu ovog jako popularnog sporta.

Muhamed Zulji je rođen 06. jula 2001. godine, porijeklom je iz Župe a živi u Prizrenu. Tenis je počeo da trenira od svoje devete godine. Njegov otac je prvi primjetio talenat i upisao ga u teniski klub “Prizren”, inače najuspješniji teniski klub na Kosovu.

U kategoriji do 12 godina, Zulji je bio najbolji na Kosovu, učestvovao je na četiri turnira, na jednom je osvojio prvo mjesto i osjetio slast pobjede. Ove godine će se takmičio u kategoriji tenisera do 14 godina i ponovo zabilježio briljantne rezultate što upravo govori i nagrada koju je dobio.

Inače Muhamed Zulji je učestvovao i na mnoge međunarodne turnire i bio u samom vrhu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.