Pun dnevnik slabih ocjena: Predsjednica Kosova u gimnaziji nizala jedinice

Prvo polugodište je nekoliko predmeta završila sa lošim ocijenama ‘jedinicama’, dok ih je u drugo polugođe popravila u dovoljne.

INFOKUSI je uspio da obezbjedi nekoliko fotografija iz dnevnika gimnazije u kojoj je aktuelna predsjednica završila školovanje.

Prema ovim fotografijama, Jahjaga je imala zaključanu jedinicu iz srpsko-hrvatskog jezika, dok u njenoj biografiji piše da dobro poznaje ovaj jezik. I u još nekoliko predmeta, Jahjaga je u prvom polugodištu imala slabe ocijene i dvojke, ali u drugom polugodištu je popravljala svoj uspjeh, kada je dobivala i bolje ocijene, trojke a u rijetkim slučajevima i četvorke.
Ali, od svih ocijena, Jahjaga se može pohvaliti samo sa ocijenom iz albanskog jezika, gdje je ocijenjena sa peticom, uprkos njenom poznavanju albanskog jezika koji je daleko od željenog.

Jahjaga je na kraju svojeg potogodišnjeg mandata kao predsjednika Republike Kosova, dok je svoju karijeru započela u službi Policije Kosova, a potom je unapređena u hijerarhiji Policije Kosova, gdje je bila zamjenica komandata Policije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.