Policije Kosova apeluje na vozače: Zbog velikog snijega ne krećite na put bez zimske opreme

Policija Kosova zahtjeva od svih učesnika u saobraćaju, a posebno od vozača automobila, da poštuju saobraćajne znakove i da prilagode vožnju prema uslovima puta, jer velike sniježne padavine utiču na smanjenje vidljivosti na putu, a na nekim putevima mogu izazvati poteškoće u odvijanju saobraćaja, a naročito u kasnim i ranim satima kada se može pojaviti mraz.

“S ciljem sprijećavanja nesreća u drumskom saobraćaju, Policija Kosova apeluje na sve učesnike da poštuju zakonske odredbe u saobraćaju, da poseduju neophodnu zimsku opremu, jer su ove norme postavljene zbog zaštite njihovih života i drugih učesnika u saobraćaju”, navodi se u izjavi Policije Kosova.

U izjavi se kaže da će se preduzeti oštrije mjere protiv svih koji krše pravila, kako bi se spriječile saobraćajne nezgode.

“U suprotnom Policija Kosova obavještava sve građane da će preduzeti oštrije mjere i da će biti veće kazne za sve one koji krše pravila, iz razloga povećanja sigurnosti u saobraćaju, sprijećavanja nesreće, naročito onih sa fatalnim posljedicama”, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.