Sve porodične tajne Vladimira Putina

Kada je novinar postavio pitanje o njihovim životima, Putin je rekao da žive u Rusiji i da nikad trajno nisu živjele nigdje osim u Rusiji. Dok je to govorio lice mu je bilo zamrznuto, bezizražajno, što je navodno rezultat previše injekcija botoxa.

‘Studirale su samo na ruskim sveučilištima. Ja sam ponosan na njih. I dalje studiraju i rade. Moje kćeri tečno govore tri europska jezika. Jedna od njih zna govoriti jedan ili dva orijentalna jezika. Čine svoje prve korake i uspješne su’, poručio je Putin. A onda stao na kraj temi. ‘Nikad ne raspravljam o pitanjima koja se tiču moje obitelji. Oni nisu uključeni u politiku’, poručio je.

Nema objašnjenja za neobične izjave

Ipak – bio je to jedan od rijetkih trenutaka u kojima je ruski lider odlučio progovoriti o privatnim temama.

Saradnik na institutu Brookings i koautor knjige o Putinu kaže da je Putin do političkog uspona došao zahvaljujući tajnosti i ucjenama. Osim toga, kaže da je transparentnost koncept koji ne postoji u ruskoj politici.

Kao izgovor za tajnovitost kada je u pitanju njegova obitelj Putin navodi sigurnosne razloge. Zato nije jasno zašto je ovaj put odlučio iznijeti neke detalje.

‘Odlučio je to napraviti, tako da je to sigurno učinio s razlogom. To je možda bilo i najosjetljivije pitanje cijele konferencije za novinare’, kaže Clifford Gaddy koji kao ni drugi nema objašnjenje za neobične izjave.

Maria i Katerina Putinove su kćeri iz braka s bivšom stjuardesom Ljudmilom s kojom se vjenčao 1983. godine, a a većinu braka Putin ju je držao dalje od svjetla reflektora.

Nagađanja o ljubavnici

Nažalost, to mu nije pošlo za rukom kada je u pitanju ljubavnica, dobitnica zlatne olimpijske medalje. 2009. godine, dok je još bio u braku s Ljudmilom, pojavile su se glasine da Putin ima aferu s ritmičkog gimnastičarkom Alinom Kabajevom. Tada samo 25 godina stara Kabajeva bila je poznata po svojoj fleksibilnosti i zaluđenosti snagatorima. Kratko nakon što su se spetljali, Kabajeva se u javnosti pojavila s ogromnim dijamantnim prstenom na ruci i postala članica parlamenta kao članica Putinove stranke.

Dio medija pisao je i da je Kabajeva 2009. godine rodila dječaka po imenu Dmitrij kojemu je Putin otac, no ona je za ruski Vogue poručila da je dječak njezin nećak Arsenio.

Sve to vjerojatno je dovelo do razlaza Putina i Ljudmile 2013. godine. Prvi par, koji zajedno nije viđen više od godinu dana, napuštao je izvedbu baleta ‘La Emseralda’ kada ih je jedan novinar pitao o glasinama da više ne žive zajedno. Sve je očito bilo namješteno jer nijedan ruski novinar ne bi imao dovoljno drskosti da bez dopuštenja pita tako osobno pitanje.

‘Pa, tako je’, odgovorio je Putin. A Kremlj je potvrdio da je razvod finaliziran u travnju 2014. godine.
Gaddy kaže da je naoko prijateljski razvod bio izuzetno sumnjiv. Ljudmilu, kaže, više nitko ne viđa, a ona sigurno neće napisati sve o svojim godinama s Putinom.

Kćeri je sve teže držati daleko od javnosti

Ona je nestala, ali kako Putinove kćeri stare sve ih je teže držati dalje od javnosti.

Katerina je danas navodno na čelu tvrke koja nadzire 2,3 milijarde dolara vrijedne radove na moskovskom univerzitetu. Iako nema iskustva u izgradnji i razvoju, savjetnici su joj par bivših KGB-ovih agenata koji imaju dugogodišnje veze s njenim ocem.

‘Na konferenciji za novinare Putin je potvrdio da ima kćeri, ali nije se osvrnuo na problem s nekretninama u državnom vlasništvu koje su dane Katerini na sumnjiv način’, kaže autorica ruskog porijekla Masha Gessen.

Prije dvije godine Katerina se udala za investitora Kirilla Shamalova, dugogodišnjeg prijatelja njenog oca. Vjenčanje je održano u strogo čuvanom skijalištu.

Ubrzo nakon toga Shamalov je u svoje ruke dobio 17 posto dionica tvrtke pod nazivom Sibur. Prošle godine kupio je dionice za neobjavljeni iznos novca od milijardera koji je bivši judo partner Vladimira Putina.

Manje toga zna se o starijoj kćeri Mariji koja je ime navodno dobila po Putinovoj majci te je studirala biologiju na sveučilištu St. Petersburg.
Prošle godine živjela je sa svojim partnerom, Nizozemcom Jorritom Faassenom, izvršnim direktorom Gazproma.

Nove glasine

A manje od godinu dana nakon Katerinine svadbe, pojavile su se glasine da se i Putin oženio, ovaj put za 30-godišnju Kabajevu. A početkom godine pojavila se informacija da je gimnastičarka Putinu rodila kćer. Švicarski mediji javljali su da je u tajnosti rođena u bolnici u blizini granice s Italijom. Putin navodno nije bio prisutan, ali područje je bilo preplavljeno automobilima s ruskim registarskim oznakama, prenosi news.com.au.

Putin ove informacije nije potvrdio, a pitanje o bebi bilo bi dobro postaviti. Međutim, mora se naći netko dovoljno hrabar da ga postavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.