Savjeti frizera slavnih: Svi pravimo ovu grešku tokom pranja i sušenja kose

Frizerska zvijezda s međunarodnog crvenog tepiha Mona Everett, otkriva koju to grešku pravimo, i to gotovo svi. Riječ je, naime, o trljanju mokre kose peškirom, što doslovno može uništiti vlasi.

Umotavanje kose u peškir metoda je koju koriste gotovo sve žene kako bi prosušile kosu prije nego što je počnu sušiti fenom.

Everett kaže kako su oni pregrubi i da trljanje, stiskanje i uvijanje mokre kose u peškir može ozbiljno narušiti izgled inače sasvim zdravih vlasi.

– To može pogoršati ispucale vrhove i izazvati oštećenja po čitavoj dužini dlake. Uočljivi znaci da je kosa oštećena suhe su i neposlušne vlasi. Takvoj kosi potrebna je dodatna hidratacija, kaže Everett, koja brine o frizurama holivudskih diva.

Dakle, ako želite imati zdravu kosu, zaboravite je umotavati  u peškir nakon pranja. Umjesto toga, uzmite nekoliko starih, većih pamučnih majica koje će vam poslužiti za tu svrhu. Nakon što je operete, kosu zamotajte u majicu, baš kao što ste to ranije činili s peškirom.

Druga stvar na koju Everett upozorava jeste upotreba pogrešnog šampona, te savjetuje da pronađete i koristite onaj koji odgovara upravo vašem tipu kose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.