Strašno šta se ovoj djevojci desilo: Sumnja se zbog Wi-Fi uređaja i zračenja kojima je bila izložena!

Jenny Fry patila je od jakih glavobolja, umora i problemima s mjehurom, a uzrok ovih tegoba je elektromagnetna-preosjetljivost. Tokom istrage, njena majka Debra je rekla da je simptome uzrokovala Wi-Fi Internet konekcija u školi.

Tijelo 15-godišnje Jenny pronađeno je u šumi Brooke, u Oxonu. Ranije tog dana, prijateljici je poslala poruku u kojoj je rekla da joj se ne ide u školu. Jennynini roditelji, Debra i Charles, smatraju da je njihova kćerka bila bolesna zbog Wi-Fi-ja, piše Doznajemo.

Iako su kod kuće isključili Wi-Fi, još uvijek je postojao u školi koju je pohađala.

Jenny je prve simptome imala još 2012. godine.

– Istražujući, došli smo do saznanja da Wi-Fi može biti štetan. Isključili smo ga kod kuće i Jenny je bila bolje. Ali, u školi je i dalje bila bolesna. Nije se dobro osjećala na nekim mjestima u školi, pa je znala izaći i naći bolje mjesto gdje može raditi. Školu je shvatala jako ozbiljno.

– U školi sam imala žestoke rasprave s nastavnicima, pokušavala sam im objasniti da je Jenny alergična na Wi-Fi i da je ne trebaju prisiljavati da bude u prostorijama u kojima joj je loše.

– Vjerujem da Jenny nije imala namjeru da izvrši samoubistvo, mislim da je bila frustrirana školom. Nikada ništa nije ukazalo da planira takav čin, a vjerujem da je to bio vapaj za pomoć.

Jennyni roditelji sada vode kampanju za uklanjanje Wi-Fij-a iz vrtića i škola, a pozvali su Vladu da prouči istraživanja elektromagnetne preosjetljivosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.