Očevo naslijeđe pretvorio u strašilo: Prezirem ga, volio je Hitlera više nego svoju porodicu (VIDEO)

Niklas, sada 76-godišnjak, sa sobom stalno snosi fotografiju preminulog oca, ali ne zbog emocija niti nostalgije, već da bude siguran da je mrtav. On ne nosi fotografiju nasmijanog oca, niti neku koja pokazuje porodičnu idilu, već fotografiju očevog beživotnog tijela.

Drhtavim prstima je pokazao crno-bijelu fotografiju zabilježenu nekoliko momenata nakon što mu je otac, osuđen zbog ubistva četiri miliona ljudi, obješen – piše Mirror.

Hans Frank, Hitlerov advokat koji je bio imenovan za generalnog guvernera okupirane Poljske, bio je nadležan i za nadgledanje egzekucije Jevreja.

Niklas, kojem je bilo sedam godina kada mu je otac obješen, kaže da fotografiju nosi sa sobom kako bi se redovno podsjetio da je Hans mrtav.

– Prezirem ga, volio je Hitlera više nego svoju porodicu- izjavio je Niklas.

Pojašnjavajući koliko je njegov otac bio “zaljubljen” u Hitlera, Niklas je ispričao situaciju kada ih je Hans htio ostaviti i razvesti se od njegove majke.

– Majka je tada zamolila Hitlera da interveniše, nakon čega je Hans, udovoljavajući naredbi, ostao uz suprugu i četvero djece – pojasnio je Niklas i dodao kako je čak imenovao Hitlera za njegovog kuma.

Niklas smatra da je njegov otac bio prikriveni homoseksualac, zaljubljen u Hitlera.

– Rekao bih da je moj otac bio prikriveni homoseksuualac. Imam i pisma koj je otac dobio od dvojice učitelja iz Minhena, čiji je sadržaj više nego prijateljski – pojasnio je Niklas.

Frank je bio jedan od prvih nacističkih regruta koji su napali Poljsku 1939. godine i odgovoran za ubistvo milion Poljaka.

Na svom putu terora i pljačke, postao je i vlasnik skupocijenih ukradenih kolekcija koje je sakupljao u dvorcu Wawel u Krakovu, gdje je živio sa svojom porodicom.

U logore smrti poslao je tri miliona ljudi, gdje se lično pobrinuo da budu ubijeni.

Od očevih stvari, Niklas je sačuvao kožni mantil, koji koristi kao strašilo. Kaže da kad god pogleda kroz prozor osjeti neku sreću, jer to je sve što je ostalo od njega.

– Nema spomenika, nema nikakvog naslijeđa, samo strašilo u polju – zadovoljno je rekao Niklas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.