Medeni mjesec im se pretvorio u košmar, ali nisu odustali od romantike (FOTO)


Definitivno nisam sanjao da će mi ovako početi tronedjeljni odmor. Ovo je bila duga i hladna zima, i svi u mojoj firmi su bili bolesni nedjeljama, pa zato nisam ništa posumnjao kada sam se i ja razbolio – piše Matt na svom blogu, piše Novi.

On je u avionu dobio visoku temperaturu, i odmah je pretpostavio da se radi o gripu. Nažalost, ljekari su mu veoma brzo dijagnosticirali strašnu bolest, i terapija je krenula odmah. Nije bilo šanse da se vrati do Novog Zelanda, već su ga zadržali u istoj bolnici u kojoj mu je uspostavljena dijagnoza, jer je bilo jasno da se radi o veoma agresivnom obliku raka i da je neophodno hitno liječenje.

Sada je pred njim 100 dana izolacije nakon presađivanja matičnih ćelija, što znači da Matt i Danielle mogu da se ljube jedino preko zelenih maski. Ova slika je dirnula ljude širom svijeta.

Ne postoje riječi kojima bih mogla da opišem koliko boli kada gledaš nekoga koga voliš najviše na svijetu kako pati i bori se za svoj život. Matt je želio da što prije postane otac, a i ja sam željela da postanemo porodica. Nažalost, naši planovi za budućnost su nam ukradeni, ali mi planiramo da ih uzmemo nazad – kaže odlučna Danielle.

Kao da sama činjenica da boluje od raka krvi nije dovoljno strašna, zbog činjenice da se nalazi hiljadama kilometara daleko od svoje zemlje, Matt će morati da plati ni malo jeftino liječenje. Naime, on ima zdravstveno osiguranje, ali na Novom Zelandu, dok je u Americi ovakvo liječenje jako skupo.

Potrebno im je da skupe 80.000 dolara samo za liječenje. Oni su zbog toga otvorili stranicu na kojoj ljudi dobre volje mogu da im uplate koliko su u mogućnosti, a za sada su skupili preko 44.000 dolara.

Ne znamo kada će Matt biti dovoljno dobro da može da ode kući, ali znamo da će ovo biti dug i skup put ka ozdravljenju – kaže Danielle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.