Skandalozno: Ramadan Muja “zamjenio” Nexhata Qoqaja sa svojim unukom

Krasniqi će privremeno zamjeniti direktora koji je trenutno u pritvoru Nexhata Qoqaja.

Dok su opozicione partije optužili Ramadana Muju za ovaj skandal.

“Imenovanje za vršioca dužnosti Simira Krasniqi unuka Ramadana Muje povećava mi ubjeđenje da ova vlast, ne samo što čini građane nezadovoljnim, već je sada postala i previše opasna za budućnnost naše djece”, kaže odbornica SO Drita Millaku.

“Ovu degradaciju koju pravi Ramadan Muja u Prizrenu, posebno u obrazovanju, već decenijama neće moći da se popravi”.

“U.D Simir Krasniqi je glavni odgovorni da će jednu školu “Luciano Matroni” unuštiti primavši nastavnike bez konkursa i bez stručnih zvanja”.

“A sada je ovom unuku povjereno da upravlja ne samo jednom školom već celim DKA (Direktorijat Obrazovanja Kosova). Ovo je skandalozno”.

“Suspenzija a ne otpuštanje sa položaja DKA-a Nexhata Qoqaj, govori da je Ramadan Muja uključen u ovaj haos”, izrazila se Millaku.

Oko ovog imenovanja reagovao je i LDK u Prizrenu.

“LDK u Prizrenu izražava uznemirenost zbog zakonske neodgovornosti u imenovanju odgovornih za Direktorijat Obrazovanja u Prizrenu od strane gradonačelnika”, navodi se u odgovoru LDK-a.

Kao i u ličnom slučaju, kada je osuđen od strane suda, otkrio je posebnu priliku; samo-suspenzija sa funkcije gradonačelnika!”.
“Isto u slučaju hapšenja Nexhata Qoqaj direktora obrazovanja, je odlučio da napravi još jedno otkriće, čak i više bizarnije!

“Ramadan Muja odgovrnog za DKA je izabrao Simira Krasniqi, njegovog unuka, osoba koja je već duži niz godina imenovana zza direkotra srednje medicinske škole u Prizrenu”, navodi se u reakciji LDK-a u Prizrenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.