“Politički kriterijumi” ostavili bez posla 14 nastavnika


I preko predstavnicima LDK-a u Opštini Skenderaja, Cene Bajrami, više puta je tražio razlog zašto su izbačeni sa posla 14 nastavnika, ali odgovorima koji su dobijali nisu bili zadovoljavajući.

LDK u Skenderaju procjenjuje da 14 otpuštenih nastavnika, koji su u obrazovanju radili i 30 godina, su izbačeni sa posla samo zato što nisu članovi PDK-a. Prema LDK-u u obrazovanju u Skenderaju realizuju duboke političke razlike, pa čak kako se govori u LDK-u gore nego u 80-tim godinama.

Isa Fejzullahu, predsjednik LDK-a u Skenderaju, kaže da razlike na poslu na partiskoj osnovi su u kontinuitetu sadašnje vlade u Skenderaju.

Jedan od nastavnika koji je ostao bez posla, Rizah Qitaku je rekao da su on i ostali žrtve razlika prema njemu “nepredvidive ideopolitike”.

On je rekao da je tražio odgovor i u Ministarstvu ali i dalje nije dobio odgovor.

Sa druge strane, u Direktorijatu Obrazovanja poriću da utiče politika u slučajevima primanja nastavnika, a još manje izbacivanja u procesu obrazovanja nastavnika u Skenderaju.

Jashar Lushtaku, direktor opštinskog odeljenja za obrazovanje u Skenderaju je rekao da svima koju su ostali bez posla nedostaje određena kvalifikacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.