Erdogan: Nikada se nije pokajao onaj ko je vjerovao u Tursku

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan na 23. Svjetskom energetskom kongresu koji se u Istabulu organizira od 9. do 13. oktobra govorio je o investicijskim potencijalima zemlje na čijem je čelu.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u Istanbulu je izjavio kako se nikada nije pokajao onaj ko je vjerovao u Tursku, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio prisutnima na 23. Svjetskom energetskom kongresu koji se u Istabulu održava od 9. do 13. oktobra.

Turski predsjednik je istakao kako je nemoguće govoriti o razvoju, investicijama, ali i rastu bez da se riješi energetski problem.

“Na svijetu postoji 1,1 milijarda ljudi bez električne energije, a 650 miliona njih živi u Subsaharskoj Africi. Dok sjever svijeta živi u bogatstvu i blagostanju, jug ima problema sa zadovoljavanjem osnovnih potreba”, podsjetio je Erdogan.

On je govorio i o investicijskim prilikama kada je u pitanju energetski sektor u Turskoj, te je rekao kako postoji ozbiljan investicijski potencijal kada je u pitanju svaki sektor energije u Turskoj.

“Pozivamo sve energetske kompanije da ulože u našu zemlju. Onaj ko je vjerovao u Tursku, ko je ulagao, nikada se nije pokajao, a neće se niti pokajati”, poručio je Erdogan na kongresu čiji je partner i Anadolu Agency.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.