Prizren: Odbornici NDS-a, KTAP-a i Partije pravde napustili sjednicu Skupštine


Prema riječima šefa ove multietničke grupe u Skupštini Prizren, Oruča Karadolamija, oni su sjednicu napustili zbog neslaganja s vladajućim političkim partnerom u Prizrenu, Demokratskom partijom Kosova, koji ima veze sa izborom lokacije za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra.

“Naša grupa ‘Za Evropski Prizren’ broji 6 članova, a sa napuštanjem današnje sjednice izražavamo neslaganje, jer nismo zadovoljni sa sporazumom kojeg imamo sa koalicijom PDK”, rekao je Karadolami.

“Pet puta je promjenjena lokacija za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra, i to je razlog zašto nećemo sudjelovati na sastancima Skupštine”, rekao je on.

Šef pomenute multietničke grupe, Oruč Karadolami ne isključuje mogućnost izlaska iz koalicije, nakon ovih sporova, koji su glavna tema u medijima u posljednjih nekoliko dana.

“Mi ne želimo da tako lako napustitmo koaliciju, ali tako nešto ne isključujemo. U narednim danima ćemo donijeti odluku o daljim koracima po ovom pitanju i blagovremeno ćemo obavijestiti javnost”, rekao je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.