Arhim Ajazi: Dodjeljene lokacije za Bošnjački kulturni centar su sudski sporne


Kao što je poznato iz ranijih saopštenja, nakon zaustavljanja početka pripreme za kamen temeljac na katastarski obilježenoj lokaciji 1/7 kod vrtića “Yllka”, zasjeda komisija za imovinska pitanja (čiji je član Muso Salihi) i pod sumnjivim okolnostima za izgradnju BKC-a dodjeljuje druge parcele pod kat.br. 7208/1 i 7209 (kod srednje medicinske škole “Luciano Motroni”).

Ne prihvativši da naivno i olako klimnem glavom i da se što prije srdačno zahvaljujem, ja u sudu dolazim do saznanja da se povodom tih parcela vodi sudski proces jer je to privatna svojina oduzeta od građana bez ekspropijacije i to parcela br. 7208/1 od Džafera Zurnađi i parcela br. 7209 od Taduške Huseina Bajra, a da parcela br. 1/7 kod vrtića “Yllka” uopšte nije sporna jer je opštinska imovina.

Iznijevši ove podatke na posljednjem bordu direktora, od direktora katastra i od direktora urbanizma dobijam izvještaj da nisu u pitanju ove parcele koje su naveli u Rješenju, već da se radi o parceli br. 7205/2 ( takođe kod srednje medicinske škole ). Znajući podatke i o toj parceli ja iznosim podatak da se i oko te parcele vodi sudski postupak jer je kao privatna svojina oduzeta od pokojne Džulizar Temalor, takođe bez ekspropijacije a u sudskom sporu sa Opštinom vode njeni unuci ( sve ove podatke može svako provjeriti u opštinskom sudu ). Ne naišavši na razumijevanje predsjednika Opštine na bordu i poslije ovih iznetih činjeničnih podataka bio sam primoran da napustim dalje zasjedanje borda direktora. 

Spletke drugih možda su i očekivane, ali ostaje misterija postupka Muse Salihija (člana komisije za imovinska pitanja) koji je imao potpisanu saglasnost 5 bosnjačkih delegata za parcelu kod vrtića “Yllka”, te za dva sata iz njemu poznatih razloga mjenja mišljenje i prihvata da se BKC pravi na sudski sporne parcele.

Bošnjački kulturni centar jeste opštinski projekat i to kapitalna investicija direktorijata za kulturu, omladinu i sport, planiran buđetom za 2015. godinu sa 50 hiljada eura, ali ovaj bi se projekat ukupne vrijednosti oko 225 hiljada eura sigurno brzo realizovao s obzirom da je ponuđena finansijska podrška stranih ambasada.

Poslije ovih saznanja, postavlja se pitanje da li nam se za izgradnju BKC-a namjerno već godinama nude sporne lokacije da bi se prije ili kasnije suočili sa problemima. Nadam se da im ovoga puta to neće uspjeti i da će Bosnjački kulturni centar uskoro ugledati svjetlost dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.