Istina ili izmišljotina srbijanskih medija: Amerikanci snimaju film o Arkanu?

No, ko će utjeloviti Arkana još uvijek se ne zna, producenti prave kastinge, a kako ističu srbijanski mediji jedan od glavnih kandidata je Sergej Trifunović, s kojim smo jučer pokušali  stupiti u kontakt, ali telefon mu je bio isključen. Pozvali smo njegovog brata, također glumca Branislava Baneta Trifunovića koji nije imao mnogo komentara.

–  Ma to je budalaština najblaže rečeno. Sergej neće da priča jer nema pojma o tome – istakao je Trifunović.

Autor scenarija filma nije poznat, ali, kako ističu srbijanski mediji, „Tigrov skok“ će biti sniman prema knjizi „Arkan“ Vladimira Đorđevića, koji je izjavio da „film jeste inspirisan Arkanovim životom, ali ga neće vjerodostojno prikazivati“. Prema njegovim riječima radi se o akciji koja prati stvarni život mafije i njihovih kriminalnih aktivnosti.

Film govori o nemilosrdnom Tigru, nasilnom ubici i “gospodaru rata”, kojem ipak nedostaje porodica. Tigar se priseća svoje mladosti, porodice, istorije i političkih događaja koji su uticali na živote ljudi u državi koja se godinama raspadala. On je gangster, od rane mladosti, kog je podigla i obučila vlada i tajna služba njegovog oca. Vođen pohlepom, dok radi prljave poslove za svoju zemlju i odlazećeg predsjednika, nijedna policija, vojska niti iko drugi ne može da zaustavi njegove akcije. “Diktaturom”, krađama, ubistvima i nasiljem pokazuje svoju sve neizvesniju budućnost.

Prva klapa trebala bi pasti u februaru 2016. godine, a snimat će se u nekoliko država: Srbiji, Švedskoj, Americi i Crnoj Gori. Budžet filma je 7,5 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.