Izveo ju je na piće, a onda je usljedila katastrofa (VIDEO)

Kada ste posljednji put vidjeli u kafiću ili restoranu da muškarac pridrži stolicu dami, pa tek potom sjedne na svoje mjesto poslije nje? Ovaj mali gest pažnje, kulture i na kraju i same dobre volje kao da je iščezao, a naročito ga ne praktikuju mlađe generacije.

Muškarac je po bontonu dužan da uvijek pridoda stolicu dami, bez obzira na to da li je u pitanju njegova ljepša polovina ili prijateljica.

Nije rijetka slika ni da konobar priđe, a potom mu svi za stolom pojedinačno saopšte svoje želje za jelo i piće. Međutim, bonton nalaže da muškarac komunicira sa konobarom, a ne dama. Čak i ako je veće društvo u pitanju, domaćin skupa treba da primi od ostalih sve porudžbine, pa da ih saopšti konobaru.

Na kraju, ne treba posebno da podsjećamo da je muškarac u obavezi da plati, a ne da kao ovaj naš sa snimka gleda okolo dok se dama hvata za novčanik.

Muškarac je uvijek dužan ne samo da se ponudi da plati, već da to i uradi ne dozvoljavajući dami da uopšte stigne da se uhvati za novčanik u tašni.

Pogledajte u videu šta je ispravno a šta pogrešno po bontonu u restoranima i kafićima:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.