Nakon 20 godina šutnje: Princ William progovorio o smrti svoje majke, princeze Diane

Prisutne su najviše dirnule Williamove riječi kojima je opisivao veliki gubitak kad je imao samo 15 godina, prenosi Jutarnji hr.

– Ono što je moja majka još onda shvatila, i što ja razumijem sada, je da je tugovanje najbolnije iskustvo koje dijete ili roditelj mogu iskusiti – kazao je William.

Naglasio je i svoju veliku povezanost s organizacijom koja pomaže djeci.

– Prije 21 godinu, moja je majka prisustvovala pokretanju “Child Bereavement Charityja”. A 15 godina kasnije, čast mi je postati pokroviteljem organizacije i tako nastaviti humanitarni rad kojem je moja majka bila tako predana. Moja je majka bila odlučna u nastojanju da pomogne kojima je teško i bila bi jako ponosna da vidi što je ova organizacija postigla u 21 godinu svojeg postojanja – kazao je William.

Princ William posebno je pozdravio nastojanja organizacije da pomognu onim porodicama koje se nose s gubitkom svojih najbližih.

– Kao otac dvoje djece, sada još i više cijenim njihov rad – zaključio je princ.

U kasnijem razgovoru s novinarima, princ William je podijelio i nekoliko detalja iz života svoje djece rekavši kako je princeza Charlotte prava mala dama, dok je princ George pravi vragolan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.