Guinnessov rekorder: Dvadesetogodišnjak nosi cipele broj 62 (FOTO)

Međutim, za Jesiona Rodrigueza Hernandeza ogromna stopala su istovremeno prokletstvo i blagoslov, budući da mu je to pomoglo prilikom igranja njegov omiljenog sporta-košarke, ali mu je istovremeno zadavalo nevolje, jer su ga djeca zbog tog hendikepa zadirkivala u školi.

Sve do svoje desete godine, Jeison je rastao sasvim normalno, dok nije u samo jednoj godini veličina njegovih stopala porasla sa 38 na 43.

Njegovo desno stopalo sada je dugo 40 cm, dok je lijevo jedan centimetar kraće. To znači da ovaj mladić nosi broj obuće 62.

– Patio sam u školi, jer su me vrijeđali i tukli. Često sam dolazio kući traumatiziran. Volio sam školu i učenje, volim to još uvijek, ali sam često poželio da mama krene u školu sa mnom, jer me samo tada nisu tukli kao igračku – kazao je Jesion.

Guinnessov rekorder

Jesionova majka Amalia de Rodriquez kazala je da je njen sin rastao mnogo brže nego što je to normalno, piše Daily Mail.

– Poslali su ga da uradi skeniranje i otkrili su da Jesion pati od povećane aktivnosti hipofize. On je također vrlo visok, preko dva metra i 20 centimetara.

Jesionovi roditelji su bili primorani potražiti medicinsku pomoć za Jesiona kada je prošao kroz traume uzrokovane teškim glavoboljama i bolovima u zglobovima.

On se sada želi vratiti učenju i pomoći ljudima koji pate od depresije, kao što je to ranije bio slučaj sa njim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.