Sin ju je ponašanjem povrijedio, a ona mu napisala pismo!

Jedna mama je bila nezadovoljna ponašanjem svoga sina prema njoj, pa je odlučila da mu otvorenim pismom “održi bukvicu”.

Evo šta mu je napisala:

“Dragi 12-godišnji sine,

moj posao je da prepoznam situacije u životu kroz koje mogu nečemu da te naučim. Ponekad mi promaknu, ali danas nije taj dan.

Sljedeći put kad okreneš očima i budeš bezobrazan prema osobi koja te nosila devet mjeseci, sjeti se ovoga:

Sjeti se da te volim.

Sjeti se ko te držao za ruku kad si morao u bolnicu na ušivanje.

Sjeti se ko je navijao za tebe na 8,932 sportska događaja.

Sjeti se ko ti je pročitao “Laku noć, Mjeseče” 461 put… svake večeri tokom šest mjeseci.

Sjeti se ko se pravio da ne vidi da hraniš psa svojim povrćem od ručka.

Sjeti se današnjeg dana.

Danas, kada su ti oči skoro ispale iz glave koliko si ih okretao i kada ti je ton glasa bio bezobrazniji od stvari koje si rekao.
Bila sam toliko iznenađena tvojim ponašanjem da sam ostala bez reči.

Dok su tvoji prijatelji sjedeli sa nama u autu i svjedočili ovom događaju, molila sam se u sebi da ne puknem, da te ne ubijem pred njima.

Dok sam pokušavala da odlučim šta ću, na radiju je počela pesma “I want to know what love is”. Odvrnula sam je na najjače i počela da pjevam, sve glasnije i glasnije.

Njihala sam se u ritmu muzike i namerno pjevala pogrešan tekst. Pravila sam se da ne vidim tvoj zgroženi izraz, mahala sam rukama sramoteći te pred prijateljima.

Kada sam vas iskrcala ispred škole, pozvala sam te da dođeš do prozora, nasmješila sam ti se najljepše što sam mogla, namignula i rekla ti: “Nikada više nemoj tako da pričaš sa mnom.”

Dakle… šta si naučio danas? Nikada nemoj da potcjenjuješ svoju majku. Nikad nemoj bezobrazno da joj odgovaraš. I nikada, ali nikada, nemoj da joj vrtiš očima – pogotovo ne pred priajteljima”, piše Huffington Post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.