Adis Mustafić (19) preminuo u Austriji: Rodbina i prijatelji u nevjerici jer nije bio bolestan…


Mladić iz Živinica u Austriji je radio. Inače prijatelji kažu da nije bio bolestan te da je bio dobar sportista. Redovno je išao u teretanu ali je također i trenirao nogomet u NK Priluk u Živinicama.

Njegova rodbina i prijatelji su u velikoj nevjerici. Kažu da je bio veliki humanista, pomagao je ljudima u protestima ali i ovim zadnjim pred vladom TK. U društvu je dominirao kao šaljiv i kao pravi drugar koji je bio spreman učiniti sve za prijatelje. Volio je loptu i fudbalski teren, piše Doznajemo.

Na njegovom Facebook profilu prijatelji ne mogu da se pomire sa činjenicom da ih je napustio mladi Adis. Ostavljaju emotivne poruke i prisjećaju se trenutaka provedenim sa njim. Neki od prijatelja kroz statuse i komentare skreću pažnju da dosta mladog svijeta kako tragičnim ishodima tako i kroz bolest nažalost napuštaju ovaj svijet.

Nema više druga mog, moga druga jedinog ,uzeo ga Bog. Ja još uvijek ne mogu da vjerujem da te nema brate moj. Bio si moj oslonac u životu, moj najbolji drug, moj brat, sve moje… Sad kad te nema s kim ću da pišem do ujutro, ko će da sluša moje probleme, moju priču o momcima… Sad kad te nema svijet mi se srušio. Ostat ćes zauvijek u mom srcu. Počivaj u miru, voli te tvoja sestra Dragana najviše na svijetu – napisala je jedna od Adisovih prijateljica na svom Facebook profilu.

Adis će vjerovatno biti prebačen iz Austrije za Bosnu, tačnije Živinice pa se još uvijek ne zna tačan dan posljednjeg ispraćaja ovog mladića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.