Stažiranje za 100 studenata i diplomaca na lokalnom i centralnom nivou

Profesionalni razvoj, kao proces, bitno utiče na podizanje kvaliteta života, kao i na poboljšanje životnog standarda.

Profesionalni razvoj predstavlja ozbiljnu investiciju i zato je ova oblast definisana kao jasan cilj koji se odnosi na relevantni strateški prioritet KPZ. Ovim programom pripadnicima nevećinskih zajednica će se omogućiti da steknu profesionalno radno iskustvo u cilju olakšanja pronalaženja posla u budućnosti.

Kancelarija za pitanja zajednica želi da pomogne što većem broju studenata i diplomacaiz redova nevećinskih zajednica kroz ,,Program stažiranja” i to putem javnog konkursa gde će svi zainteresovani imati priliku da se prijave i da budu odabrani od strane komisije koju će formirati KPZ. 

Napomena:Imajući u vidu da opštine, zbog svoje veličine, ne raspolažu dovoljnim kapacitetima kako bi stažistima omogućili neophodne uslove za rad, molimo potencijalne stažiste da imaju razumijevanja ukoliko ne budemo u mogućnosti da ih smjestimo u blizini opštine iz koje dolaze, i da će im u tom slučaju biti ponuđene institucije na centralnom nivou.

Po završetku programa stažiranja, svi stažisti koji su uspješno završili program će dobiti sertifikat.
Proces izbora

Putem otvorenih i konkurentnih postuaka,a kroz stručnu i nepristrasnu procenu, Kancelarija za pitanja zajednica će odabrati 100studenata i diplomaca iz redova nevećinski zajednica koji će biti deo programa stažiranja u javnim institucijama na centralnom i lokalnom nivou.

Na intervju će biti pozvani samo kadidati koji ispunjavaju sve uslove konkursa. 

Prijave kandidata koji su učestvovali u prvom krugu programa stažiranja, neće biti razmatrane.

Opšti kriterijumi za prijavljivanje

• Da budu građani Kosova;
• Da budu studenti ili diplomci
• Da nisu stariji od 30 godina;
• Da poznaju jedan službeni jezik Kosova;

Prateća dokumentacija za prijavu

1. Obrazac prijave mora  biti popunjen na jednom od službenih jezika Kosova (srpski/albanski), u sažetom obliku i sa tačnim podacima;
2. Kopiju validne lične karte/pasoša Kosova;
3. Dokaz o studentskom stažu ili kopija diplome;
4. Dokazi o pohađanju kurseva i treninga (ako ih ima);
5.Jednu preporukuod osobe koja vas poznaje a sa kojom niste u srodstvu.

Fond programa

• KPZ će odvojiti 90.000 eura iz fonda dodeljenog od strane Norveske Ambasade koji je namenjen za podsticanje zajednice u raznim poljima, medju kojima spada i zapošljavanje. Ovim konkursom ćemo pokriti 100 studenata širom Kosova, a mesečne nadoknade će iznostiti 150 eura bruto po osobi. Program stažiranja će trajati šest (6) meseci. 
• Ukupan fond po stažisti, za period od šest (6) meseci je 900€.
• Primaoci sredstava, na osnovu fonda moraju da poseduju poseban račun u banci pre nego što im KPZ/KP izvrši prenos sredstava. Isplata će se vršiti u evrima a prenos se vrši isključivo putem bankarske transakcije.

U roku od 30 dana od dana zatvaranja konkursa, KPZ će razmotriti podnete aplikacije i obavjestiti kandidate koji su ušli u uži krug. Kancelarija za pitanja zajednica će nakon toga  formirati komisiju i odrediti kriterijume po kojima će se vršiti odabir stažista.

Aplikacioni obrazac se može naći na:www.kryeministri-ks.net iliwww.kryeministri-ks.net/zck

Rok za apliciranje počinje od datuma objavljivanja , 05.10.2015. i trajće 14 (četrnest) dana, do 19.10.2015. u 16 00 časova.
Zainteresovani kandidati treba da dostave svoja dokumenta (upakovana u kovertu) u ul. Majka Tereza, Zgrada Vlade Kosova, šesti sprat, kancelarija br. 606, ili na email adresu [email protected]

*Napomena: Dostaviti kopije traženih dokumenata jer dokumenta neće biti vraćena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.