Vučić ponovo u Srebrenici 11. novembra


Vučić je istovremeno poručio da sva otvorena pitanja u regionu moraju biti rješena što hitnije, jer Srbiju, kako je rekao, čeka budućnost puna izazova zbog čega mora da nastavi da razvija institucije i jaka demokratska prava i slobode

“Država Srbija i naši privatnici uložiće mnogo u razvoj Srebrenice i njenu obnovu i da ljudi u Srebrenici, i Srbi i Bošnjaci, mogu da žive bolje”, rekao je Vučić u izjavi za beogradski tabloid “Alo!” potvrđujući tako ranije najave da će 11. novembra ponovo posjetiti Srebrenicu. 

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković najavio je prošle sedmice da će srpski premijer ponovo posjetiti Srebrenicu zbog konferencije o infrastrukturnim projektima, “kako bi ovaj kraj uz saradnju sa Srbijom napredovao”.

“Neizostavno moramo da rješimo sva otvorena bilateralna pitanja, kako bismo mogli da proizvedemo održivu stabilnost na Balkanu”, poručio je srpski premijer učesnicima regionalne konferencije “Balkanska ruta i izbjeglička kriza – šta organizacije civilnog društva mogu da učine? Sta očekivati od nacionalnih vlada i EU?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.