U okviru proslave “Dana Bošnjaka Kosova” održana “Biciklijada” u Rečanima


NVO “Ozon” je danas u Rečanima, u Župi nadomak Prizrena, po lijepom vremenu održala “Biciklijadu”, sedmu tradicionalnu trku biciklista, na kojoj je učešće uzelo pedesetak takmičara iz prizrenskog regiona, a sve u okviru proslave “Dana Bošnjaka Kosova” čiji je pokrovitelj Vlada Kosova. 

Organizator je takmičare podjelio u dvije grupe; jednu su činili “pioniri”, a drugu “mlađi kadeti i kadeti”. Zanimljivo je da su po prvi put učešće u ovoj trci uzele i dvije djevojčice, što je, svakako, potsticaj bavljenja sportom među ženskom populacijom.

U kategoriji “mlađih kadeta i kadeta” prvo mjesto pripalo je Benisu Ramaniju. Drugo mjesto zauzeo je Sedim Redžepagić, dok je treće mjesto osvojio Nermin Huduti.

U zanimljivoj i fer trci “Sedme bicilijade” pobjednik u “konkurenciji pionira” je Rehmil Šabani. Drugo mjesto osvojio je Arsel Azari, dok je treće mjesto pripalo Adinu Kurešepiju.

“Cilj projekta je da se kroz ovu manifestaciju promoviše zdrav život, da se promoviše sport i druženje. Sve to svedoči veliki odaziv mladih koji su spremni na sport i druženje i da imaju motivaciju za ovakve sportske susrete“, kaže Seid Abazi, direktor NVO  „Ozon“ iz Rečana.

Pobjednicima sedme „Biciklijade“ su tradicionalno uručene novčane nagrade i plakete; prvo mjesto-15, drugo-10 i treće 5 eura.

“Ove godine na biciklističkoj trci imamo po prvi put i dvije djevojčice što je novina i radost za nas”, kaže organzator, direktor “Ozona”, Abazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.