Lejla nije povukla obarač “škorpiona” koji je ubio Adisa


Metež u autu

S obzirom na to da se u vozilu Škoda nalazila i Lejla Muhović, Đorđijevićeva djevojka, koju je oteo, a između njih je došlo do meteža u autu kada su ispaljena kobna dva hica, policija je isprva posumnjala da je ona odgovorna za njegovu smrt. 

Sve nedoumice u vezi s ovim mračnim slučajem riješila je sistematična tužiteljica Vrabac, koja nam je u jučerašnjem razgovoru potvrdila da u ovom slučaju nema govora o krivičnom djelu ubistvo.

– Ovdje se nepobitno radi o nesretnom slučaju, to su potvrdila i mehanoskopska vještačenja. Na šaci smrtno stradalog pronađeno je osam barutnih čestica, dok su na šaci djevojke pronađene samo dvije. Obdukcija je, također, potvrdila ove navode. Između njih dvoje je došlo do svađe u automobilu, a radi se o veoma osjetljivom automatskom oružju, koje je bilo podešeno na jedinicu. Bio je dovoljan i blagi dodir da se iz njega ispale dva hica. Smrtonosni je pogodio stradalog u trbušnu duplju te je izašao kroz lijevo rame – pojasnila je tužiteljica Vrabac.     

Ona je naglasila da i dalje protiv Lejle Muhović postoji izvještaj o počinjenju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti. 

Istraga traje

– Za sada se još vodi istraga o ovom krivičnom djelu, a uskoro ću donijeti odluku o podizanju optužnice ili eventualnom odustanku od krivičnog gonjenja – kaže tužiteljica Vrabac.

Podsjećamo da se drama dogodila 28. jula ove godine, kada je sarajevskoj policiji prijavljeno da je nepoznata djevojka kidnapovana u naselju Grbavica.  

Policijske patrole odmah su krenule u potjeru za Škodom, koju su sustigle na putu Vraca – Trebević u mjestu Miljevići kod Istočnog Sarajeva. Đorđijević je tada pucao na policiju, koja mu je uzvratila vatru. Njegova Škoda bila je izrešetana, ali kako je potvrđeno u obdukcijskom nalazu, nijedan hitac ispaljen iz policijskih pištolja nije ga pogodio. 

No, odmah nakon oružanog incidenta policija je uhapsila Lejlu da bi se naposlijetku pokazalo da je ono što je istražiteljima ispričala, istinito, a ona je tokom cijele istrage tvrdila da nije odgovorna za Đorđijevićevo ubistvo. Lejla je kazala policajcima da je tada, nakon što je uočila potjeru, pokušala pobjeći iz vozila te da su se otimali za “škorpion”, koji je opalio i pogodio Adisa. 

Otac Juso: Lejla treba zaboraviti traume

Juso Muhović, Lejlin otac, jučer je s olakšanjem dočekao vijest da njegova kćerka nije odgovorna za Đorđijevićevu smrt. 

– Vjerovao sam da je moja kćerka nevina. Ona je u cijelom ovom slučaju žrtva. Od kada se taj incident dogodio, ona nije napuštala kuću. Nigdje ne ide… Živi u grču, strahu i neizvjesnosti. Zbog svega sam je vodio na psihološku rehabilitaciju, nadam se da će joj ova vijest pomoći da povrati svoj život, da se okrene lijepim stvarima i da zaboravi sve traume koje je doživjela. Radi se o izrazito finoj djevojci, ona nikada nikome ne bi naudila, a kamoli da bude sposobna oduzeti nekome život – kazao nam je Lejlin otac Juso, koji je bio izuzetno uzbuđen.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.