Kvalifikacije za SP: Pobjeda Hrvatske, poraz Kosova (VIDEO)

per-b-1-650x358

Vatreni pobijedili 1:0, Ukrajina savladala Kosovo 3.0, a večeras igraju Srbija i Austrija, te Makedonija i Italija.

Nogometaši Hrvatske slavili su u Finskoj 1:0 dok je selekcija Kosova poražena od Ukrajine u gostima, 3:0, u susretu trećeg kola grupe I kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018.

Strijelac jedinog gola za Hrvatsku bio je Mario Mandžukić u 18. minuti, prenosi Hina. Pred 13.000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Buquet iz Francuske.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati 12. novembra na domaćem terenu protiv Islanda.

Ukrajincima je pobjeda nad Kosovom prvi trijumf u grupi.

Ovaj dvoboj je odigran u poljskom gradu Krakovu, jer Ukrajina nije priznala Kosovo kao državu, a Poljaci su pristali na domaćinstvo pod uvjetom da na stadionu Pilsudski bude prisutno ne više od 1.000 gledalaca.

Hrvatska je vodeća u grupi sa sedam bodova, slijedi Ukrajina s pet, Island ima četiri, Turska dva, a Finska i Kosovo po jedan bod.

Srbija dočekuje Austriju, a Makedonija Italiju

U ostalim utakmicama regionalnih selekcija koje se takmiče u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal, večeras igra Srbija, koja će u grupi D ugostiti Austriju, dok Makedonci u grupi G dočekuju Italiju.

Srbija u dobrom raspoloženju čeka ogled treće runde kvalifikacija jer je prije tri dana pobijedila Moldaviju u gostima, 3:0.

Makedonci će u Skoplju dočekati jednu od najjačih evropskih reprezentacija, Italiju, javlja Anadolija.

Italijani su veliki favoriti u utakmici grupe G, ali Makedonci će se potruditi da pred svojim navijačima pruže što bolji otpor.

Posebno jer je Makedonija u prva dva kola dva puta nesretno poražena rezultatom 1:2, prvo od Albanije u gostima, a zatim i kući od Izraela.

U subotu su nogometaši Slovenije stigli do prve pobjede u kvalifikacijama na domaćem terenu, savladavši Slovačku u Ljubljani 1:0, dok je ranije nogometna reprezentacija Crne Gore deklasirala Kazahstan 5:0 u Podgorici.

Rezultati trećeg kola:

Grupa D:

Vels – Gruzija 1:1,

Srbija – Austrija (20.45),

Moldavija – Republika Irska (20.45);

Grupa G:

Izrael – Lihtenštajn 2:1,

Makedonija – Italija (20.45),

Albanija – Španija (20.45);

Grupa I:

Finska – Hrvatska 0:1,

Ukrajina – Kosovo 3:0,

Island – Turska (20.45).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.