Hashim Thaçi ponudio Dačiću državljanstvo Kosova jer je rođen u Prizrenu!

Dačić je pozvao sve aktere da ovoj temi priđu bez dvostrukih standarda, rekavši da se ne može od Srbije očekivati da brani suverenitet Ukrajine a da ne brani svoj.

– Ja sam rođen na Kosovu prije 49 godina u gradu koji se zove Prizren i koji je u 14. vijeku bio glavni grad Srbije a danas u njemu žive 21 ili 22 Srba – rekao je Dačić.

To je historijska realnost, ta činjenica da danas na Kosovu većinu čine Albanci.


Prema njegovim riječima, kosovski ministar spoljnih poslova Hashim Thaçi je, obrazlažući zahtjev da Kosovo uđe u Unesko zaprvo priznao etničko čišćenje rekavši da to ne odobrava samo pravoslavna zajednica koja čini četiri odsto stanovništva na Kosovu.

– Srbija je pružila ruku pomirenja i ta ruka visi u vazduhu, ali mi nismo podigli obje ruke u znak predaje – rekao je Dačić.

Videćemo kako će koja zemlja glasati u Unesko, rekao je on, dodajući da Srbija ne može da dozvoli članstvo Kosova u organizacijama UN na mala vrata.

– Ili ukinite rezoluciju 1244 ili nemojte prema Srbiji da primjenjujete dvostruke standarde – poručio je Dačić.

Na ovo izlaganje šefa srpske diplomatije Ivice Dačića u reagovao je Hashim Thaçi koji je ponudio prvom potpredsjedniku Vlade Srbije državljanstvo Republike Kosovo jer je rođen na njenoj teritoriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.