Tuča emigranata u Njemačkoj, 17 osoba povrijeđeno (FOTO/VIDEO)

Prema saopštenju njemačke policije jedan mladi Afganistanac je isprovocirao prisutne tako što je pocepao listove Kur’ana i počeo da psuje Islam. Ovo je bilo dovoljno da izbije nasilje, koje je uzrokovalo da 17 osoba bude povređeno, prenosi njemački magazin “Bild”.

Mladić iz Afganistana je izbjegao kobne posljedice zahvaljujući intervenciji policije koji čuvaju izbjeglički kamp.

Sem ljudi koji su podržavali mladog Afganistanca sa drugom stranom se sukobila i policija, pošto njihova intervencija nije dobrodošla od strane izbjeglica. Oni su napali policiju kamenicama i drugim tvrdim predmetima, povredivši šestero njih, a 11 drugih povređenih je iz oba sukobljena tabora.


Ministar za imigraciju, Dieter Lauinger rekao je medijima da sukob između izbjeglica nije počeo kao znak revolta na uslove života, pošto ambijent u kojem su smješteni je projektovan da primi 1200 osoba, iako priznaje da je drugih 600 smješteno iznad kapaciteta.

Bodo Ramelow, premijer zemlje Thuringias, gdje se dogodio sukob rekao je da umješanost osoba različitih naroda doprinosi nasilju.

“Čin ovog mladog Afganistanca, sigurno je pobudio nemir, jer većina smještenih u ovom okruženju su muslimanske vjere”, rekao je Ramelow.

Mladić koji je pocepao listove Kur’ana se nalazi u policijskoj stanici, nakon primanja ljekarske pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.