“Ako pobijedi “Fenerbahče” napravićemo feštu u Prizrenu”! (FOTO)

Već dugi niz godina veliki fudbalski giganti iz republike Turske kao što su FK ,,Fenerbahče”, FK ,,Galatasaraj” te FK ,,Bešiktaš” u starom gradu Prizrenu imaju svoje klubove navijača koji prate na malim ekranima svaku utakmicu svojih omiljenih fudbalskih klubova, a mnogi od njih i putuju u Istanbul ili širom Evrope kada oni igraju derbi utakmice između sebe ili sa drugim evropskim fudbalskim velikanima. 

Svakako da je FK ,,Fenerbahče” daleko ispred drugih pomenutih ekipa jer i u samoj republici Turskoj ali i širom Evrope pomenuti klub ima najveći broj navijača. S obzirom da se pomenuti fudbalski klub izuzetno pojačao u ovoj takmičarskoj sezoni gdje je klub pojačao i zvijezda Mančester Junajteda, Van Persi, kao i mnogi drugi poznati evropski fudbaleri te je, samim tim, interesovanje za utakmice ovog turskog prvoligaša mnogo veće nego ranijih godina te se svaka njihova utakmica sa velikim željama očekuje.

Potrebno je istaći da ovaj fudbalski gigant iz Istanbula prošle godine nije igrao evropske fudbalske mečeve zbog kazne tako da je ovogodišnji prioritet ući u Ligu evropskih šampiona te dogurati što dalje u tom takmičenu. Tako je u prvom susretu, kada su već uveliko startovale kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope u fudbalu, FK ,,Fenerbahče” odigrao, mršavih 0:0 u Istanbulu protiv ukrajinskog FK ,,Šahtjora” te se očekuje da svoj kvalitet pokaže u sutrašnjem derbiju koji se igra u Ukrajini te tako uđe u samu završnicu kvalifikacija za pomenutu Ligu evropskih šampiona.


Samim tim, vjerujemo, da će kao i ranijih godina klub vjernih navijača FK ,,Fenerbahčea” u Prizrenu biti prepun navijača svih starosnih dobi te će , uz pjesmu i navijanje, bodriti svoj klub da prođe dalje, a potrebno je reći za one koji ne znaju da se klub ovih navijača nalazi u ulici ispod Doma kulture. 

Podsjetimo, nešto slično se dešava i kada igraju pomenute fudbalske ekipe iz Istanbula, FK ,,Fenerbahče”, FK ,,Galatasaraj” i FK ,,Bešiktaš” gdje su njihovi klubovi navijača prepuni, da se bučno navija uz pjesmu i igru te da navijači pobjedničke ekipe, po tradiciji i običaju, naprave pobjednički ,,krug” automobilima po gradu uz navijačke rekvizite poput zastava i šalova uz zvuke sirena,  te se vjeruje, da će tako biti i sutra veče ako pobijedi ekipa FK ,,Fenerbahčea” jer tako poručuju vjerni navijači tog kluba iz Prizrena.

Podsjetimo da ovaj klub ima takođe svoje klubove navijača i u Skoplju kao i u Novom Pazaru sa kojima Prizrenci, kako ističu, imaju korektan i drugarski odnos te zajedno putuju na neke evropske utakmice tog kluba. 

Inače, pomenuti fudbalski derbi u trećem pretkolu Lige evropskih šampiona FK ,,Šahtjor” i FK ,,Fenerbahče” igra se sutra veče u 20h i 45 minuta, pa svi vi koji volite fudbal možete biti dio ove fudbalske priče ako, kojim slučajem, svratite u ovaj klub navijača gdje će vas svi ti mladi ljudi srdačno i sa osmijehom dočekati.

Vinetu Ganić 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.