Policija Kosova apeluje da se ne puca na slavljima

Zbog korišćenja vatrenog oružja, u protekla 24 sata uhapšeno je tri lica. Nijedan slučaj hapšenja se nije desio na Sjeveru. Porodična slavlja su i na Sjeveru Kosova, međutim, često propraćena pucnjavom, pa se tako juče tokom čitavog dana, kao i danas, u Sjevernoj Mitrovici mogla čuti pucnjava sa slavlja, uključujući i rafalnu paljbu.

Upotreba vatrenog oružja je nelegalna aktivnost i opasna za građane. Kako bi se izbegao rizik apelujemo na sve građane da ne koriste oružje ni pod kojim okolnostima, uključujući i svečane ceremonije. U suprotnom suočiće se sa pravnim posljedicama, navodi se u saopštenju PK-a i dodaje da se policija zahvaljuje svim građanima za saradnju u prevenciji ove negativne pojave za društvo.

Zbog nelegalnog posedovanja oružja je, kako se navodi u izvještaju PK-a, uhapšeno troje lica – dva u Prištini i jedno u Lipljanu, a svo troje je privedeno nakon što su pucali na porodičnim proslavama. Njima su, kako se navodi u izvještaju Policije Kosova, oduzeti gasni pištolji. U dvadesetčetvorosatnom izvještaju nema, međutim, zabilježenih slučajeva hapšenja na Sjeveru u vezi sa pucnjavom.

Proslava svadbi i većih praznika, uz paljbu iz pištolja i drugog oružja, nije strana ni građanima na Sjeveru. Samo juče se tokom čitavog dana u Sjevernoj Mitrovici – od jutarnjih časova, pa sve do ponoći, mogla čuti rafalna paljba, uprkos tome što je zabranjeno pucati u naseljenim mjestima, naročito u onim gušće naseljenim kakva je Sjeverna Mitrovica. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.