Prizren: Za Kosovare iz dijaspore besplatni brojevi mobilnih telefona!

S obzirom da smo u jeku ljetnje turističke sezone jedna od najboljih, najstarijih ali  i najpopularnijih mobilnih operatera na Kosovu “VALA-900” u suradnji sa Ministarstvom za Dijasporu Vlade Kosova te Glavnim poštama (PTK) u mnogim kosovskim gradovima, pa tako i u Prizrenu došla je na zanimljivu ideju da paket svojih mobilnih usluga ponudi svim našim građanima koji žive u dijaspori, a ovih su dana u svom rodnom kraju i to sasvim besplatno brojeve svojih mobilnih telefona uz pet sati besplatnih razgovora te 500 besplatnih sms poruka, što je za svaku pohvalu.

Naime, ako se nađete recimo u glavnoj Pošti u Prizrenu, a živite u državama zapadne Evrope na svakom od šaltera možete naći formular na kojem ćete ispuniti porodični karton na jednoj strani formulara dok na drugoj strani formulara ispunjavate svoj registar biznisa, dakle popunjavate svoja dokumenta sa kojima živite i radite u dijaspori.


Ovim se, po riječima službenika Glavne pošte u Prizrenu, želi postići dvostruki cilj jer se samom registracijom dolazi do trenutne cifre svih onih Kosovara koji žive i rade u dijaspori, a sa druge strane poznati mobilni operater “VALA-900” dolazi do novih klijenata koji ovoga puta dobijaju besplatne brojeve za svoje mobilne telefone, a već naredni put, recimo, kada dođu oko Nove Godine, i kupovati brojeve tog mobilnog operatera.

Sve u svemu jedna zanimljiva i vrlo pozitivna ideja jer na ovaj način i Vlada Kosova, tj. Ministarstvo za Dijasporu te mobilni operater “VALA-900” misle na Kosovare koji žive širom dijaspore.

Ovaj vid komunikacije sa Kosovarima koji žive u dijaspori potrajaće sve dok su oni na odmoru u svom rodnom kraju, odnosno Kosovu, sve do sredine avgusta mjeseca.

Vinetu Ganić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.