Crna Gora: Članovi Partije rada zapalili zastavu NATO-a

U saopćenju Partije rada se navodi da je akcija imala za cilj da “potakne antiimperijalističko rapoloženje kod naroda Crne Gore, širi slobodarski duh kako bi se Crna Gora oduprla podaništvu koje provodi sadašnji režim, kao i da bi se ojačala svijest kod masa o potrebi otpora diktaturi kapitala”.

– Akcija je posebno imala za cilj potaknuti otpor prema namjeri da se Crna Gora uključi u NATO pakt, kao globalnoj terorističkoj organizaciji, jer je to priključivanje protivno interesima naroda Crne Gore – saopćila je stranka, prenosi Tanjug crnogorske medije.


– I kao što je Crna Gora tokom svoje historije uvijek bila protiv okupatorske čizme, a to je pokazala i otporom velikosrpskom nacionalizmu u prošlosti, tako i sada narod Crne Gore treba pružiti otpor savremenim okupatorima i diktaturi kapitala koju provode uz pomoć vladajuće klike – kaže se u saopćenju .

Ujedno, dodaju, ova propagandna akcija se izvodi u cilju jačanja Balkanskog pokreta otpora.

U Partiji rada navode da su tokom akcije lijepljene naljepnice i plakati, šireni su transparenti i crtani grafiti, a zapaljena je i zastava NATO-a na podgoričkom Trgu republike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.