Nisu ni slutili da uskoro neće biti među živima: Osam selfija napravljenih nekoliko trenutaka prije smrti

Međutim, znalo se dogoditi da taj selfie bude posljednji u životu, odnosno fotografija objavljena samo nekoliko minuta prije smrti. Također, nekad je to bila puka slučajnost, ali nekad je baš selfie bio uzrok nesreće.

Prošle godine u petom mjesecu, pilot i njegov putnik poginuli su u nesreći u Coloradu (SAD). Sada je poznato da je pilot pravio selfie u trenutku kad je izgubio kontrolu nad avionom.

On nije prva osoba koja je zabilježila svoje posljednje trenutke na ovom svijetu. To je nešto što se događa sve češće širom svijeta.

Colette Moreno (26) poginula je u saobraćajnoj nesreći prošle godine, na putu do mjesta gdje se održavala njena djevojačka večer, samo nekoliko minuta nakon što je objavila ovaj bezbrižni selfie (na prvoj fotografiji).

Ona je bila na mjestu suvozača, kada se automobil koji je vozila njena prijateljica, sudario s drugim vozilom. Iza nje je ostao petogodišnji sin i neutješni zaručnik.

Dok je veterinar pokušavao napraviti impresivan selfie, pozirajući kako drži pištolj, pucao je slučajno sebi u glavu. Oscar Otero Aguilar (21) iz Mexico Cityja volio je postavljati svoje fotografije na Facebook, a pozirao je pored brzih automobila, sjedio na skupim motociklima ili grlio lijepe žene.


Na ovoj fotografiji su majka i sin, tek su zauzeli mjestta u avionu Malaysia Airlines MH17. Gary Slok (15) je napravio dirljivu porodičnu fotografiju sa svojom mamom Patrom, nakon što su zauzeli sjedišta u malezijskom avionu. Kasnije se avion srušio u Ukrajini, a poginulo je svih 298 putnika i članova posade.

Latino reper Jadiel poginuo je nakon pada s motora u saobraćajnoj nesreći u Rochesteru, New York. Jadiel, pravim imenom Ramon Alberto Gonzales Adams, objavio je svoju fotografiju neposredno prije fatalne nesreće.

Selfie na kojem se smiješi Courtney Ann Sanford (32) objavljen je samo nekoliko minuta prije nego što se sudarila s kamionom. Courtney, koja je vozila, objavila je selfie na Facebooku, gdje je spomenula i pjesmu Pharerella Williamsa “Happy”. Napisala je: “Pjesma Happy čini me sretnom”.

Odvažna 17-godišnja Xenia Ignatyeva pala je s mosta na koji se popela samo da bi napravila selfie. Tinejdžerka se pokušala uhvatiti za žice, pa je udarila struja.

Ovaj selfie priča jednu tužu priču o ratu na Bliskom Istoku. Student Mohammed Shaar (u crvenom) pozirao je sa svojim prijateljima u Bejrutu 2012. godine. Ovaj 16-godišnjak je smrtno ranjen nakon eksplozije autobombe, čiji je cilj bio političar koji se nalazio u blizini.

Ovaj selfie pjevačice Jenni Rivera (43) i njenih prijatelja objavljen je na Instagramu 2012. godine. Samo nekoliko sati kasnije ona je poginula u avionskoj nesreći, a iza nje je ostalo petero djece i dvoje unučadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.