Strašna ispovijest majke: Vidjela sam kako mi mrtvu kćerku vade iz rijeke

Prvo je pronađeno tijelo djevojčice, zatim Lasla, a nakon tri sata potrage ronioci su pronašli i Danijela.

Mještani Đala zanijemjeli su od tuge na vest o utapanju troje djece.

– Poznavao sam ih dobro i porodice u kojima su živjela. Bila su to divna dječica i ne mogu da shvatim da ih više nema. Kristijanin otac je umro i živjela je sa majkom i bratom. Mali Laslo sa sestrom živi u hraniteljskoj porodici, a Danijel je živio sa samohranim ocem Dušanom, koji ima još dvoje djece. Sve su to poštene i čestite porodice iako su teško sastavljale kraj sa krajem, pa su tako i podizale djecu koje više nema – kaže mještanin Nikola Novičić.

Dok su tijela djece vađena iz rijeke, sa obale je nijemo gledala majka nastradale djevojčice Kristijane Popović Savka Janković, koja je bila u pratnji Kristijaninog strica Dragana Popovića. Ona je ispričala da nije znala da je Kristijana otišla na kupanje, nego joj je rekla da ide kod drugarice.

– Nisam im dozvoljavala da idu na Tisu, a nismo ni znali da će ovamo doći i tako završiti – smogla je snage da prozbori majka Savka Janković.

Tragediju koja se dogodila u Đali najtužnije je opisala Saška Savić, djevojčica koja je sa obale posmatrala kako joj rijeka odnosi živote troje prijatelja.


– Kristijana je ušla u Tisu, a za njom su skočili i Laslo i Danijel. Kupali su se i onda je Kristijana počela da se davi. Laslo je krenuo ka njoj i u jednom trenutku je uspio da je privuče ka obali. Tada se Kristijana zbog straha popela na njega i počela da ga davi. On se borio koliko je mogao, ali je samo nestao pod vodom – priča ova djevojčica.

Ona je jedva pričajući dodala je Danijel skočio u vodu kada je vidio da se Laslo neće izboriti sa Kristijanom.

– Lasla nije više bilo, pa je Danijel krenuo da vadi moju drugaricu Kristijanu. Međutim, ni on nije uspio i oboje su nestali pod vodom, koja je zbog mulja totalno promijenila boju. Ja sam stajala na obali i dozivala u pomoć, ali me niko nije čuo – rekla je Saška.

Prema riječima Ostoje Lakića (43), radnika Poljoprivrednog gazdinstva “Ager D.O.O. Đala“, koji je dežurao kod agregata na crpnoj pumpi za snabdjevanje vodom iz Tise, djeca bi danas možda bila živa da ih je otjerao sa obale, kao i prethodnog dana.

– Prethodnog dana sam ih otjerao, ne dozvolivši im da se kozjom stazom probiju do obale, gdje je plaža. Ne znam kako su sada prošli, ali dvadesetak minuta kasnije dotrčale su dvije djevojčice i rekle mi kako su Kristijana, Laslo i Danijel nestali u vodi. Pitao sam da li su sigurne i da nisu slučajno u šumi, što su one negirale i ispričale kako je Kristijana počela da se davi, a da su Laslo i Danijel skočili da je izvuku, ali su sve troje potonuli – još uvijek pod stresom govori Ostoja.

Dušan Ivanov, samohrani otac nastradalog Danijela, rekao je da nije znao da dječak ide na Tisu i da je, čim je čuo da je Danijel nestao, odmah krenuo da ga traži, ali uzalud. Staratelj nastradalog Lasla izjavio je da ne zna zašto su uopšte otišli kada nije bilo vrijeme za kupanje, nikome se nisu javili, kao i da je Laslo bio jako dobro dijete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.